Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Εντιμότητα ή Εντοπιότητα; (μέρος 6ο)

Σε ό,τι αφορά στο Χολαργό το θέμα είναι ότι ουδείς διορίστηκε από το Νικολάου. Αντίθετα, εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες για συμβάσεις στο πλαίσιο του Νόμου και των χρηματοδοτήσεων του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Stage, τετράωρα, δίμηνα, οκτάμηνα, δεκαοκτάμηνα, συμβάσεις έργου κ.τ.λ.

Πού έκανε λάθος ο πρώην Δήμαρχος; Η απάντηση υπάρχει. Όταν κάποια στελέχη του, όπως ο Πολύδωρας και η Αθανασάκου, κορόιδευαν επανειλημμένως όλον τον κόσμο ότι θα τον διορίσουν, αντί να τους στείλει στο διάολο, καθόταν και τους καμάρωνε, επαφιόμενος στην κρίση του ελληνικού λαού που θα τους τιμωρούσε.

Τελικά, τιμωρήθηκε μόνον ο ίδιος. Ο Πολύδωρας

Εντιμότητα ή Εντοπιότητα; (μέρος 5ο)

Άνθρωποι με 15 πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά, στις "καλές εποχές", αντί να πάνε να δουλέψουν, ασχολούνταν με τη σιγουριά του Δημοσίου. Σήμερα βρίζουν κάτι "νέους και άφθαρτους" του Ξύδη που τους υποσχέθηκαν ότι θα τους "πρόσεχαν" περισσότερο από τους προηγούμενους, αλλά δεν τους έκαναν ούτε δίμηνη σύμβαση.

Πλέον, σήμερα, δεν βρίσκουν πουθενά δουλειά, διότι κάποιοι άλλοι πριν από αυτούς, είχαν ακριβώς την ίδια νοοτροπία και  η χώρα χρεοκόπησε.

Φυσικά, ρόλο έπαιξαν και κάποιοι χειρότεροι που παρανόμησαν για να διορίσουν τους παραπάνω, ώστε να τους εκμεταλλευτούν ψηφοθηρικά. Είναι το

Εντιμότητα ή Εντοπιότητα; (μέρος 4ο)

Ήταν η εποχή που όποιος περνούσε έξω από το Δημαρχείο, ήταν σίγουρος ότι εκεί μέσα μπορεί να μονιμοποιηθεί.

Παρότι δεν είχε καταγραφεί ούτε μία τέτοια περίπτωση επί Νικολάου, κανείς δεν πίστευε ότι αυτό δεν ήταν εφικτό.

Έπρεπε να καταστραφεί η χώρα, να έρθει ο Ξύδης και να διαλυθεί ο Χολαργός για να αντιληφθούν κάποιοι ότι δεν τους έλεγαν ψέμματα περί της μη δυνατότητας μονιμοποίησης και να εκτιμήσουν επιτέλους το ψωμί που έφαγαν, έστω και ως συμβασιούχοι.

Ολόκληρες οικογένειες είχαν κάποτε επενδύσει το

Εντιμότητα ή Εντοπιότητα; (μέρος 3ο)

Άλλωστε, το 2010 Δεξιοί και Αριστεροί έκαναν μεγάλη αποχή για να αντιδράσουν στην πολιτική του Γιωργάκη Παπανδρέου, τη στιγμή που οι ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ακόμη στήριζαν τον Παπανδρεϊσμό, πριν τους βρούνε τα χειρότερα και καταλήξουμε στις ομορφιές του 2012.

Αυτό αποδεικνύεται εύκολα και από τις ψήφους που έλαβαν στο Χολαργό ο Σγουρός και ο Κικίλιας. Ό,τι πήρε ο Σγουρός, πήρε και ο Ξύδης...

Με το σκεπτικό του "Έντιμου και Φιλοχολαργιώτη Ξύδη" και του "Κλέφτη και Τοπικιστή" Νικολάου, τουλάχιστον 3.500 Κεντροαριστεροί Χολαργιώτες οδηγήθηκαν στην επιλογή του Ξύδη, ενώ οι λίγοι Δεξιοί που έκαναν το ίδιο εκδικήθηκαν τους
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...