Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τι έκανες στον πόλεμο, πατέρα (μέρος 8ο)

Κατά τη γνωστή του πρακτική, ο Ξύδης άλλαξε γνώμη, τελευταία στιγμή, άδειασε-πούλησε τη Χρήστου και ξανακατέβηκε. Ως αντίδραση, η κα Σοφία έκανε δική της παράταξη, με την οποία εκλέχτηκε και ο κος Κουκής, πέρασε στο δεύτερο γύρο και έχασε μπαμπέσικα, στο τσακ, αφού ξεπουλήθηκε ο Γκουβάκης στον Ξύδη.

Από κει και πέρα, όλη η στάση και η πορεία της Χρήστου, του Κουκή και της παράταξής τους, ήταν ένας συνεχής και μόνιμος αγώνας, κατά του μεγάλου εχθρού, Ξύδη. Το 2010, η Χρήστου, πολύ φυσιολογικά βρέθηκε κόντρα στο Ναύαρχο, ο δε Κουκής, για καθαρά συμφεροντολογικούς λόγους, πήγε με τον εχθρό του και σήμερα, κάθεται ακόμη

Τι έκανες στον πόλεμο, πατέρα (μέρος 7ο)

Μετά τις εκλογές, ο Κουκής αποκάλυψε στο ευρύτερο περιβάλλον, τον πραγματικό λόγο που πήγε με τον Ξύδη. Η σκέψη είχε ως εξής:

Ο Νικολάου θα ψηφιζόταν σε συντριπτικό βαθμό από τους Χολαργιώτες, ενώ ο Ξύδης από τους Παπαγιώτες. Δεδομένου ότι ο ίδιος πολιτευόταν, μέχρι τότε, στον Παπάγο, θα είχε περισσότερες πιθανότητες να καταγράψει μεγάλο αριθμό σταυρών από τους πολλούς Παπαγιώτες που θα ψήφιζαν Ξύδη, παρά από τους λίγους που θα ψήφιζαν Νικολάου.

Εξαιρετικό κιότεμα, θα λέγαμε, δεδομένου ότι το ίδιο ακριβώς ίσχυε για όλους τους Παπαγιώτες υποψηφίους που

Τι έκανες στον πόλεμο, πατέρα (μέρος 6ο)

Ως πρώτη δικαιολογία, προς όσους τον άρχισαν στα καντήλια, ο κυρ Νίκος είχε το: "Όταν μιλάς με τον Ξύδη, σε ακούει, ενώ ο Νικολάου, όχι".

α) Ο Κουκής πλακωνόταν επί τέσσερα χρόνια, πολύ άσχημα -για τα επίπεδα του φιλικού στον Παπάγο- με τον Ξύδη και γνώριζε από πρώτο χέρι το πόσο αυταρχικός, εγωπαθής και συγκεντρωτικός είναι ο Ναύαρχος.

β) Ο Νικολάου μπορεί να έχει άλλα και άλλα για να του προσάψεις, αλλά κανένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

γ) Πότε ακριβώς είχε συνεργαστεί ή πρόλαβε να συνεργαστεί ο Κουκής με το Δήμαρχο Χολαργού, ώστε

Τι έκανες στον πόλεμο, πατέρα (μέρος 5ο)

Ο Νίκος Κουκής, αν και γέννημα-θρέμμα Χολαργιώτης, πολιτευόταν με την παράταξη της Σοφίας Χρήστου, στον Παπάγο. Αφού τον ψήφιζαν οι Παπαγιώτες, μπράβο του, καλά έκανε και μαγκιά του.

Όσο ίσχυε το "αριστείδειν", ο Ξύδης θα κατέβαινε με το Νικολάου και οι Ενεργοί Δημότες θα κέρδιζαν περίπατο τις εκλογές, ο Κουκής είχε βάλει βύσμα τη Χρήστου να του εξασφαλίσει μία θέση στο ήδη πληθωρισμένο ψηφοδέλτιο του Χολαργιώτη Δημάρχου, για να μη μείνει στην απέξω.

Πάρα πολλοί αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν ότι στην ομιλία-ανακοίνωση υποψηφιότητας του Νικολάου, τον
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...