Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Βρε, τι γίνεται στον κόσμο... (μέρος 40ό)

Η φθορά του Ξύδη, θεωρητικά ήταν το πιο δύσκολο. Ο Χάρης γνώριζε καλά ότι η Νέα Πορεία ήταν ένας νάνος με πήλινα πόδια, ακριβώς σαν τον αρχηγό της.

Με δανεικούς ψηφοφόρους, με δανεικά στελέχη, με δανεικές ιδεολογίες, με δανεικό τοπικισμό.

Κανένας δεν στήριξε Ξύδη, διότι γούσταρε, αλλά διότι δεν ήθελε κάποιον από τους υπόλοιπους. Συνονθύλευμα προδοτών, Χολαργιωτών και Παπαγιωτών που δεν γνωρίζονταν καν μεταξύ τους και δεν γούσταρε ο ένας τον άλλο, Βρηλισσιωτών, Πικερμιωτών, δεξιών, αριστερών, ΠΑΣΟκτζήδων, Ντορικών, ΑΝ.ΕΛ., ακροδεξιών, Καρατζαφερικών, χάος.

Κυρίως, όμως, η Νέα Πορεία είχε συσταθεί πάνω στην

Βρε, τι γίνεται στον κόσμο... (μέρος 39ο)

Του Χάρη τού είχε έρθει μια χαρά. Ο Δεμερτζής είχε πάει σπίτι του και πλέον οι στόχοι ήταν τρεις. Να βγει κανά φράγκο από το Δήμο για να ζήσει, να φθαρεί γρήγορα ο Ξύδης και να φτιάξει δική του παράταξη.

Το πρώτο ήταν εύκολο, διότι στις συκοφαντίες του ιδίου και των συνεργατών του στηρίχτηκε η νίκη του Ξύδη, άρα ο ναύαρχος του χρώσταγε.

Το τρίτο το έκανε ακόμη πιο εύκολα με τον κλασικό τρόπο της δημιουργίας ενός δήθεν "φορέα κοινωνικού ενδιαφέροντος και παρατήρησης", λέγε με "Εν Δράσει", ο οποίος, αν δεν υπήρχε Κλισιοσκόπιο, ακόμη θα μας δούλευε ότι δεν είναι δημοτική παράταξη εν αναμονή καθόδου.

Στην πραγματικότητα, δεν έφτιαξε καν νέο φορέα,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...