Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Οι μισθώσεις τον παλιό εκείνον τον καιρό (μέρος 3ο)

Ας το πάρουμε ανάποδα. Σχεδόν όλο το 2010 και μέχρι τις δημοτικές εκλογές, ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους του Νικολάου ήταν ο Μαγδαληνός. Το τι βρισίδι έπεφτε για τον πρώην Δήμαρχο, έτσι και τον πετύχαινες πουθενά, δεν λέγεται. Η πλάκα είναι ότι τα έλεγε και αδιακρίτως, διότι ήταν και πολύ μάγκας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε ένας εμπλεκόμενος που να μην τα έχει μάθει.

Ο κόσμος έπεφτε από τα σύννεφα, διότι και οι

Οι μισθώσεις τον παλιό εκείνον τον καιρό (μέρος 2ο)

Με αυτόν τον τρόπο, βέβαια, κάποιοι έπιαναν κορόιδα όσους συμμετείχαν σε διαγωνισμούς και έχαναν, επειδή έδιναν χαμηλότερες τιμές στις πλειοδοσίες.

Δηλαδή, πήγαινε ο κύριος Καραμανέας στο ΔΑΟΧ και χτύπαγε την τιμή τόσο ψηλά, σε σημείο λιποθυμίας των άλλων, ώστε να εξασφαλίσει τη δουλειά και μετά, άρχιζε να βρίζει τη Διοίκηση από την "Πορδή του Δημότη",

Οι μισθώσεις τον παλιό εκείνον τον καιρό (μέρος 1ο)

Πάμε άλλο ένα μάθημα αρχαίας ιστορίας. Επί Νικολάου, συχνά πυκνά, μην πούμε πάντα, ο μισθωτής που έκανε σύμβαση με το Δήμο, προσερχόταν και ασκούσε το ευεργέτημα της κλαψομ... εεε, της "επαναδιαπραγμάτευσης".

Είτε κυλικείο νοίκιαζαν, είτε διαφημιστικές πινακίδες, είτε καντίνα, είτε σινεμά, είτε οτιδήποτε, εμφανίζονταν σαν το Δόγκανο που πήγαινε στην εφορία με τα μπαλώματα και
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...