Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

H... "Εντιμότητα" (μέρος 7ο)

Οι δικαιολογίες των τωρινών Απευθείας Αναθέσεων μας έρχονται, όλως τυχαίως, από τον Κουγιουμτζόπουλο και είναι: "είναι το στυλάκι του Δημάρχου", "είναι το χούι του", "δεν κάνει διαγωνισμούς για να μην του σκάσει κανένας που δεν είναι καλός ή δεν τον εμπιστεύεται", "ταΐζει όλο τους ίδιους, διότι τους ξέρει ότι κάνουν καλή δουλειά" και λοιπά ξεράσματα.

Σαν να λέμε: άλλος τα τρώει στα χαρτιά, άλλος στις γυναίκες, άλλος στις Απευθείας Αναθέσεις. Έχει ένα βίτσιο ο άνθρωπος, να του το κόψουμε; Πάλι, ο Νομοθέτης, όταν έφτιαξε τους δημόσιους διαγωνισμούς και κυρίως αυτούς με τις κλειστές προσφορές, για κάποιο λόγο το έκανε και μάλλον δεν διάβαζε Κουγιουμτζόπουλο.

Ένα διαγωνισμό πήγαν να κάνουν κάποια στιγμή και

H... "Εντιμότητα" (μέρος 6ο)

Πάμε στις Απευθείας Αναθέσεις. Αυτές κινούνται πιο γρήγορα και από υαλοκαθαριστήρα. Εντάξει, είπαμε, μία, δύο, δέκα Απευθείας Αναθέσεις, λόγω πίεσης χρόνου, λόγω εκτάκτων αναγκών κ.τ.λ. να τις καταλάβουμε.

Πόσες έκτακτες ανάγκες αντιμετώπισε πια αυτός ο έρμος ο Δήμος στα δύο χρόνια; Τι συνέβη; Σεισμός, λιμός, καταποντισμός;

Οι διαφανείς, δημόσιοι διαγωνισμοί σπανίζουν πλέον. Τα πάντα δίνονται Απευθείας Ανάθεση, αφού πια στη Διαύγεια το αστείο είναι "η Απευθείας Ανάθεση της Ημέρας". Μαζί με το ζώδιο τις διαβάζουμε.

Οι δε δικαιολογίες δεν αγγίζουν καν το "γλιτώνουμε
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...