Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Κοινωνική πολιτική του Δήμου: Είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα! (μέρος 1ο)

Στην συζήτηση της συνεδρίασης της 24ης Μαΐου 2012 για τον έλεγχο της υλοποίησης του Προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο διαπιστώθηκε ότι:
 Το ταμειακό διαθέσιμο του Δήμου στις 31/3/2012 ήταν πάνω από 4.100.000 €.
 Έχει αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους του Δήμου προς τρίτους (προμηθευτές).
 Στα ταμεία του Δήμου, αφού πληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις συμπεριλαμβανομένων και των τοκοχρεωλυσίων, «μπαίνουν» κάθε μήνα γύρω στις 100.000 – 150.000 €.

Η «επιτυχία» αυτή οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους:

Όχι που θα τη γλίτωνε...

Όσο το Κλισιοσκόπιο ακολουθούσε τη μη ειδησεογραφική ροή των αναρτήσεών του, οι εξελίξεις έτρεχαν. Ως συνήθως, αποδειχθήκαμε προφητικοί. Την ώρα που γράφαμε για τα κλειδιά του κυλικείου, τα ψυγεία και τα ευαλλοίωτα, οι φωστήρες του Δήμου έβρισκαν τη... λύση.

Τελικά, ο Μαγδαληνός πετάχτηκε όξω, το

Κάποιος, επιτέλους, να μαζέψει τον Ξύδη (μέρος 8ο)

Ο Μαγδαληνός, πάλι, τι θα τα έκανε τα εμπορεύματα που αλλοιώνονται, που χαλάνε, που λήγουν και τα οποία έχει ήδη προμηθευτεί, καθώς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, ο υπεύθυνος λειτουργίας του κινηματογράφου θα πέταγε έξω το μισθωτή του κυλικείου; Μήπως θα τον αποζημίωνε κανείς για την τεράστια ζημιά;

Επιπρόσθετα, αν το κυλικείο δεν έχει εκμισθωθεί

Κάποιος, επιτέλους, να μαζέψει τον Ξύδη (μέρος 7ο)

Αν ο Μαγδαληνός και ο κάθε Μαγδαληνός έχει καταλάβει, επιτέλους, πού έμπλεξε και έχει μετανοιώσει για τα λάθη του, ο μόνος τρόπος επίλυσης είναι η λυσσαλέα επίθεση και όχι η υστεροβουλία.

Αν, όμως, θέλει συμβιβασμούς και αηδίες, προκειμένου να συνεχίσει κουτσά-στραβά να παίρνει δουλίτσες, σωτηρία δεν υπάρχει και είναι όλοι άξιοι της μοίρας τους. Στην τελική, η

Κάποιος, επιτέλους, να μαζέψει τον Ξύδη (μέρος 6ο)

Στην αρχή, χτυπήθηκαν οι εργαζόμενοι που ψήφιζαν φανερά Ενεργούς Δημότες, αντεκδικητικά, λες και είχαν προηγούμενα, είχαν πειράξει ή είχαν συκοφαντήσει κανέναν, όπως είχαν κάνει οι άλλοι εναντίον τους. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου σφύριζε αδιάφορα, νομίζοντας ότι, αν κάνει το παγόνι, θα γλείψει αποτελεσματικά τον Ξύδη.

Λάθος! Κρασώνης, Μελετής, υπερωρίες,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...