Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μιλάνε όλοι για τις απευθείας αναθέσεις, μιλάει και ο Ξύδης (μέρος 1ο)

Είπαμε να κρίνουμε όλοι το κατά πόσο πρέπει να γίνονται κατατμήσεις και απευθείας αναθέσεις, αλλά να έχει άποψη και ο Ξύδης, είναι από τα Άγραφα!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία με την κατάτμηση και την ανάθεση στο γαμπρό του Πολύδωρα και ενώ θα έπρεπε να αυτοθαφτεί και να μην ξαναβγεί να μιλήσει, μέχρι την οριστική του απόσυρση, έχει ακόμη μούτρα να κρίνει και τους άλλους.

Γιατί τα κάνει αυτά ο Ξύδης; Μα φυσικά, διότι μόνον το Κλισιοσκόπιο είχε τα άντερα να

Πώς αποφεύγονται οι λαμογιές σε ένα Δήμο

Αυτό είναι το πιο δύσκολο απ' όλα και δεν εξαρτάται από τους Διοικούντες, αλλά από τους ψηφοφόρους. Η συνταγή είναι απλή, αλλά, όπως αποδεικνύεται, απίστευτα απίθανο να εφαρμοστεί, εξ ου και όσα τραβούν οι Έλληνες, σήμερα:

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΟΠΟΙΟΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΠΙΟ ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ

Πώς στήνεται ένας διαγωνισμός απ' έξω

Έστω ότι έχουμε 5 εργολάβους ή προμηθευτές που ασχολούνται με τα έργα ενός Δήμου. Επειδή δεν έχουν καμία διάθεση να τσακώνονται, αλλά ούτε ένας μάγκας να μαζεύει όλες τις δουλειές, αποφασίζουν από πριν ποιος θα πάρει τι και κάνουν rotation.

Έτσι, εμφανίζονται όλοι μαζί σε όλους τους διαγωνισμούς και παριστάνουν ότι κονταροχτυπιούνται. Για ξεκάρφωμα μπορεί να πέσει και καμιά ένσταση... Εκείνος που έχει συμφωνηθεί ότι θα πάρει το έργο, κάθε φορά, δίνει μια πολύ υψηλή τιμή ή μία πολύ μικρή έκπτωση, κατά περίπτωσιν, ενώ όλοι οι άλλοι φροντίζουν να δώσουν ακόμη υψηλότερες τιμές ή να κάνουν "λάθη" στα

Η ΑΔΕΧ και οι απευθείας αναθέσεις (μέρος 3o)

Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι κατά πόσο η ΑΔΕΧ ήταν νόμιμη, καθώς ουδεμία σκιά προκύπτει, αλλά κατά πόσο συμφωνεί ο καθένας μας με τη λογική των απευθείας αναθέσεων.

Οι πολέμιοι αυτής της πρακτικής υποστηρίζουν ότι πρέπει να αποφεύγεται, διότι έτσι ο καθένας μπορεί να δίνει το έργο εκεί που γουστάρει, στην ανώτερη τιμή που επιτρέπει την απευθείας

Η ΑΔΕΧ και οι απευθείας αναθέσεις (μέρος 2o)

Σύμφωνα με την προηγούμενη Διοίκηση, η ΑΔΕΧ φτιάχτηκε για να γλιτώνει ο Δήμος το εργολαβικό όφελος που προκύπτει από τους διαγωνισμούς.

Υπό αυτήν τη λογική, οι απευθείας αναθέσεις δεν μπορούσαν να αποφευχθούν. Το ίδιο και οι κατατμήσεις.

Όταν το ποσό της εργολαβίας ξεπερνά το όριο

Η ΑΔΕΧ και οι απευθείας αναθέσεις (μέρος 1o)

Μας αρέσει δεν μας αρέσει, η ιστορία με την ΑΔΕΧ τελείωσε. Ουδείς έκλεψε και ουδείς εισαγγελέας θα παρέμβει. Μένουν δύο πράγματα με μηδενική ουσιαστική σημασία. Από τη μία το πόρισμα της κατευθυνόμενης Επιτροπής του Ξύδη και από την άλλη οι αγωγές και οι μηνύσεις που ετοιμάζει ο Νικολάου προς εκδότες και λοιπούς εμπλεκομένους.

Και τα δύο αποτελούν θέματα εσωτερικής
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...