Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η απαγόρευση της συνάθροισης (μέρος 3ο)

Αν η Διοίκηση είχε παραχωρήσει την αίθουσα που ζήτησε η Λαϊκή Συνέλευση για λίγη ώρα, καμία κατάληψη δεν θα είχε συμβεί, ούτε εμείς θα ασχολούμασταν ακόμη.

Επιπρόσθετα, αμά τη λήξει της καταλήψεως, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι καταληψίες καθάρισαν το χώρο και τον παρέδωσαν σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι τον βρήκαν.

Διοίκηση που αποτελείται από μη Χολαργιώτες και σε κάποιες περιπτώσεις ούτε καν από

Η απαγόρευση της συνάθροισης (μέρος 2ο)

Ο Δήμαρχος και η Διοίκησή του, μπορεί να εξελέγησαν, αλλά οι Χολαργιώτες ήταν εκείνοι που πλήρωσαν για να υπάρχει σήμερα αυτό το Δημαρχείο.

Είναι, λοιπόν, αναφαίρετο δικαίωμά τους να προσέρχονται στο χώρο και να τον χρησιμοποιούν αξιοπρεπώς ακόμη και για να διαμαρτυρηθούν.

Δηλαδή, με ποια λογική πρέπει να διαμαρτυρόμαστε μόνον στους δρόμους και τις

Η απαγόρευση της συνάθροισης (μέρος 1ο)

Το Δημαρχείο δεν αποτελεί μόνον το κάστρο της εκάστοτε Διοίκησης ή το χώρο εργασίας των υπαλλήλων του Δήμου.

Το Δημαρχείο είναι δημόσιο κτίριο που υπάρχει για να εξυπηρετεί τους πολίτες.

Εξυπηρέτηση των πολιτών δεν είναι μόνο η έκδοση εγγράφων και η πληρωμή των ΤΑΠ. Είναι και η συνδρομή τους στις κοινωνικές, τις πολιτικές, τις οικονομικές και τις πολιτιστικές

Μετάφραση των δηλώσεων Ξύδη

Η Λαϊκή Συνέλευση αποτελείται από Χολαργιώτες που χαλάν τη σούπα στους Παπαγιώτες.

Τα μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης αποτελούν ομάδα πολιτών. Το κρατάμε.

Η Λαϊκή Συνέλευση δεν εμπόδισε κανέναν να μπει ή να βγει από το Δημαρχείο. Επίσης, δεν έδιωξε κανέναν από το κτίριο. Οι εργαζόμενοι, με εντολή του Δημάρχου, είχαν το ελεύθερο να πράξουν κατά βούληση, χωρίς, όμως, να τους

Τι μας λέει ο Ξύδης

1) Η συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου από τη Λαϊκή συνέλευση δεν είναι συμβολική κίνηση, διότι οι συμβολικές κινήσεις καθοδηγούνται, διατάσσονται και γίνονται από τα θεσμοθετημένα Όργανα της Πολιτείας, όπως η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ κ.λπ.

2) Η Λαϊκή Συνέλευση του Χολαργού (είδατε που λέγαμε ότι το να κολλάμε από πίσω το Παπάγου, έχει καταντήσει αστείο;) δεν έχει κανένα λαϊκό έρεισμα.

3) Υπάρχει μία ομάδα πολιτών, οι οποίοι με
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...