Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Τιμιότητα ή εντοπιότητα

Μας λένε κάποιοι, διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα, ότι τουλάχιστον, ο Τσοχαλής είναι τίμιος.

Μάλιστα. Δηλαδή, η τιμιότητα εξαντλείται στο αν κάποιος βουτήξει ή όχι το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι. Δηλαδή, ένας σύζυγος που δεν κερατώνει τη γυναίκα του, είναι αυτομάτως τίμιος... Ασχέτως αν τρώει τα λεφτά της οικογενείας στο καζίνο, της λέει δέκα χιλιάδες ψέμματα καθημερινά, είναι αδιάφορος για τα παιδιά του και τα πλακώνει στο ξύλο, όποτε έχει τα νεύρα του.

Θα τον θέλατε αυτόν για σύζυγο ή για πατέρα; Εμάς δεν θα μας έκανε. Με την ίδια λογική, δεν θα κάτσουμε

Πώς υπολογίζει ο Τσοχαλής τα χρέη του πρώην Δήμου Χολαργού

"Εφτά τόσο και δύο τόσο, μάς κάνουν δέκα. Συν δυόμιση οι τόκοι, συν δωδεκάμισι τα...τοκοχρεωλύσια, ίσον εικοσιπέντε! Δήμαρχε, Δήμαρχε, εύρηκα, εύρηκα! Επιτέλους, ξανά έχουμε μούτρα να κυκλοφορήσουμε στην κοινωνία".

Πάμε στα πολύπλοκα:
1) Τα 2,5 εκατομμύρια είναι υποχρεώσεις σε προμηθευτές και δεν είναι δυνατόν να υπολογίζονται ως δάνεια, άρα με τόκους. Μόνον όσοι έχουν κινηθεί δικαστικά, δηλαδή ελάχιστοι, μπορούν να αξιώσουν τόκους υπερημερίας.

2) Τα 7 εκατομμύρια δάνεια, δεν έχουν ληφθεί από

Αποτίμηση ικανότητας Αντιδημάρχου Οικονομικών

Εν πρώτοις, το συμπέρασμα είναι ότι ο Ξύδης πρέπει να μαζέψει τον πρώτο Πακιστανό που θα βρει σε φανάρι, ώστε να αντικαταστήσει τον Τσοχαλή, με κάποιον πιο σχετικό και χρήσιμο στην πόλη μας.

Με λίγα λόγια, αν ο Τσοχαλής έπαιρνε έντοκο δάνειο από Τράπεζα για να αγοράσει αυτοκίνητο, το οποίο κόστιζε €10.000, θα πήγαινε και θα αποπλήρωνε:

1) Τα €10.000 της αρχικής αξίας του δανείου-αυτοκινήτου.
2) Τους τόκους. Ας υποθέσουμε ότι αυτοί θα ήταν €2.000 στους 24 μήνες αποπληρωμής.
(Με τα 1 και 2, ουσιαστικά, θα είχε αποπληρώσει τα

Η κοτσάνα με τα τοκοχρεολύσια (μέρος 2ο)

Δεν το είπε κανένα παιδάκι του Δημοτικού. Ούτε ο Πακιστανός στο φανάρι. Ούτε καν η αλλοδαπή που σας καθαρίζει το σπίτι. Το είπε ο, με τόσα πτυχία, Αντιδήμαρχος Οικονομικών μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου: "Για να βρούμε το συνολικό χρέος πρέπει να υπολογίσουμε το αρχικό ποσό του δανείου, συν τους τόκους, συν τα τοκοχρεολύσια...".

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:
Με τον όρο τοκοχρεολύσιο χαρακτηρίζεται μία από τις καθορισμένες, εκ των προτέρων, δόσεις για την τμηματική

Η κοτσάνα με τα τοκοχρεολύσια (μέρος 1ο)

Η δεύτερη φορά που κατάφερε και έγινε περίγελος ο κος Αντιδήμαρχος ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με το ποια ήταν τελικά τα πραγματικά χρέη του πρώην Δήμου Χολαργού.

Ακόμη και ο Ξύδης έχει παραδεχτεί δημοσίως ότι τα χρέη δεν ήταν 25 εκατομμύρια, όπως ψευδώς υποστήριζαν όλοι προεκλογικά και πλέον, για να διασωθεί, απλά αρνείται ότι  η παράταξή του χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο ψέμα για να κερδίσει τις εκλογές...

Ο Τσοχαλής, όμως, αμετανόητος. Παρότι μόλις του είχαν τρίψει στη μούρη τα 7 εκατομμύρια σε δάνεια και τα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...