Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

H... "Εντιμότητα". Οι μελέτες (μέρος 1ο)

Θυμόμαστε ότι στη διάρκεια της προηγούμενης οκταετίας, ο Κουγιουμτζόπουλος συνεχώς ζητούσε μελέτες. Όταν η προηγούμενη Διοίκηση έκανε ένα έργο και το έκανε γρήγορα και καλά, εμφανιζόταν είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε στη φυλλάδα του και άρχιζε: Έγινε μελέτη, τι μελέτη έγινε, πόσο κόστισε, γιατί κόστισε τόσο;

Ποτέ η μελέτη δεν ήταν καλή. Αν την είχε κάνει ιδιώτης, ήταν απαράδεκτη, διότι έπρεπε να την κάνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Αν την είχε κάνει η Τεχνική Υπηρεσία, έπρεπε να την κάνει ιδιώτης, διότι οι άλλοι δεν διέθεταν την απαιτούμενη εξειδίκευση.

Αν είχε κοστίσει λίγο, ήταν άχρηστη. Αν είχε

H... "Εντιμότητα". Το νέο Λογότυπο του Δήμου

Ας αλλάξουμε την προοδευτική λογική του τίτλου, διότι, όπως πάει, θα φτάσει στο μέρος 523ο και κάποιοι έχουν ήδη πάθει ίλιγγο.

Μιας και λέγαμε για Απευθείας Αναθέσεις, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στη φάση με το νέο Σήμα του Δήμου.

Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, όπου θα δινόταν μια εξαιρετική ευκαιρία για ευχάριστη συμμετοχή του πολίτη στα κοινά, το σήμα δόθηκε ΚΑΙ ΑΥΤΟ με Απευθείας Ανάθεση. Δεν είναι άλλωστε και πολλές οι αφορμές για να ασχοληθεί όλος ο κόσμος με κάτι "Αυτοδιοικητικό".

Θα μπορούσε να γίνει ένας καλλιτεχνικός "διαγωνισμός", στον οποίο θα συμμετείχαν τόσο τα

H... "Εντιμότητα" (μέρος 10ο)

Κυρίως κατά τις πρώτες μέρες της Κατοχής, η έπαρση βρισκόταν σε τέτοιο σημείο και η προστασία από τους προσκυνημένους εκδότες σε τέτοιο βαθμό, που η νέα Διοίκηση δεν θα έδινε λογαριασμό σε κανέναν. Όχι ότι τώρα έχουν αλλάξει πολλά, αλλά τότε ήταν τουλάχιστον αστείο να ρωτήσει ο Ξύδης το Δημοτικό Συμβούλιο αν και πώς θα "ανακαινίσει" το γραφείο του.

Αφού τους έγραψε όλους στα παλιά του τα παπούτσια, κάποιοι ρώτησαν πώς πληρώθηκε αυτή η ανακαίνιση και αν το συγκεκριμένο κονδύλι εγκρίθηκε από τον Επίτροπο.

Τότε, ο Δήμαρχος με ύφος χιλίων Καρδιναλίων ανακοίνωσε επισήμως ότι την ανακαίνιση την έκανε από την τσέπη του και μαγκιά του, κατά το
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...