Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Η πραγματικότητα στο παιχνίδι σχέσεων μεταξύ Ξύδη και Νικολάου (μέρος 8ο)

Λόγω όλων των προηγούμενων, ο Νικολάου έχει μπει σε mode 1998-2002. Κοινώς, δεν πλακωνόμαστε, δεν τσακωνόμαστε, δεν γινόμαστε θέαμα, δεν καταντάμε γραφικοί και κάνουμε μόνο δημόσιες σχέσεις.

Στηρίζουμε ό,τι καλό γίνεται, ακόμη και αν είναι παράνομο, συνεργαζόμαστε με γνώμονα το καλό της πόλης και του δημότη και υιοθετούμε το μότο: "Καλοί και αυτοί, αλλά εμείς καλύτεροι".

Από την άλλη, γνωρίζει ότι το έργο του είναι εκεί. Ό,τι έχει απομείνει δηλαδή και δεν το έχει κλείσει, διαλύσει ή καταστρέψει ο Ξύδης και ο κόσμος το ζει, το θυμάται ή το αναπολεί. Το μόνο που χρειάζεται πλέον είναι να μην του διαλύσουν κάποιοι επιτήδειοι την παράταξη, ενώ πολλοί πρώην εχθροί του,

Η πραγματικότητα στο παιχνίδι σχέσεων μεταξύ Ξύδη και Νικολάου (μέρος 7ο)

Παράλληλα, ο Ξύδης δεν χρειάζεται αντιπολίτευση. Με τη στάση και τα μυαλά που κουβαλάει έχει καταφέρει να γίνει, τάχιστα, απολύτως αντιπαθής στους Χολαργιώτες και συμπαρασύρει κάθε έναν που τον στήριξε ή τον στηρίζει ακόμη, στην πολιτική λήθη.

Πλέον, στο Χολαργό δεν χρειάζεται κάποιος να αναπτύξει επιχειρήματα για να πείσει κάποιον να μην ξαναψηφίσει Παπαγιώτη για Δήμαρχο ή έστω κάποιο από τα στελέχη του Ξύδη. Το "είναι από τον Παπάγο", το "είναι προδότες" ή το "συνεργάστηκαν με τους Παπαγιώτες", αρκεί.

Ο Νικολάου αυτά τα γνωρίζει. Παράλληλα, τώρα με την Κρίση όλοι θυμούνται πως επί Δημαρχίας του

Η πραγματικότητα στο παιχνίδι σχέσεων μεταξύ Ξύδη και Νικολάου (μέρος 6ο)

Ο Νικολάου, μετά από 8 χρόνια Δημαρχίας, γνωρίζει πολύ καλά ότι το σύστημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι απολύτως Δημαρχοκεντρικό.

Για να έχει οποιαδήποτε τύχη κάθε αντιπολιτευτική προσπάθεια, πρέπει ο Δήμαρχος και η Διοίκησή του να διακατέχονται από πνεύμα συνεργασίας και επιθυμίας για την επίλυση των προβλημάτων.

Όταν Δήμαρχος είναι ο Ξύδης, του οποίου ο αυταρχισμός, ο εγωισμός, ο συγκεντρωτισμός, οι εμμονές και οι αντιδημοκρατικές πρακτικές σπάνε κόκαλα, καμία απολύτως αντιπολίτευση δεν έχει νόημα.

Παράλληλα, κάνεις αντιπολίτευση όταν ο
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...