Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Money makes the world go round (μέρος 8ο)

Το δε 100% των ιδεών δεν απασχολεί καν τους πολίτες, αν δεν ενέχει κάποιο προσωπικό συμφέρον για αυτούς, βλέπε βόλεμα, ρουσφέτι ή διορισμό.

Μπορείς να κάνεις 1.000 καλά για τον τόπο, αλλά ο πολίτης δεν θα σε ψηφίσει αν δεν του έκανες το ένα ρουσφέτι από τα 25 που σου ζήτησε.

Υποτίθεται ότι η χώρα είναι σε φάση αποβολής αυτής της νοοτροπίας, αλλά διατηρούμε τεράστιες αμφιβολίες ως προς αυτό και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι μετά το διαφαινόμενο τέλος της Κρίσης, η Ελλάδα θα επιστρέψει ακριβώς στα ίδια χάλια από πλευράς νοοτροπίας, εκτός και αν έχει προηγηθεί

Money makes the world go round (μέρος 7ο)

Είναι γεγονός ότι αν δεν είσαι από γεννησιμιού σου εγκληματική προσωπικότητα, δεν πας να εμπλακείς κάπου έχοντας προαποφασίσει ότι θα είσαι αλήτης, ξεφτιλισμένος, προδότης, λαμόγιο, διαπλεκόμενος κ.τ.λ.

Αν ρωτήσει κανείς το 99,9% των νέων εμπλεκομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα του απαντήσουν ότι θέλουν να ασχοληθούν για το καλό του τόπου. Και λένε αλήθεια.

Μετά από λίγο αντιλαμβάνονται ότι ούτε οι πολίτες, ούτε οι λοιποί συνάδελφοι, αλλά ούτε και το σύστημα το ίδιο, η δομή ή οι Νόμοι του Κράτους, ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου.

Ξεκινώντας ένα στέλεχος να προσφέρει,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...