Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Τι είναι ο Συμπαραστάτης του Δημότη

Πρόκειται για μία ακόμη αποτυχημένη πρόταση του ακόμη πιο αποτυχημένου "Καλλικράτη", η οποία απλά ευνοεί το μικροπολιτικό αλισβερίσι μεταξύ εκ διαμέτρου αντίθετων πολιτικών παρατάξεων.

Αυτό καταδεικνύεται πασιδήλως και από τα όσα προβλέπονται για τον τρόπο εκλογής του "Συμπαραστάτη", ο οποίος έχει ως εξής:

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη υποτίθεται ότι είναι ο μεσάζων μεταξύ πολιτών ή επιχειρηματιών μίας πόλης και Δήμου. Για να εκλεγεί απαιτούνται περισσότερες ψήφοι από όσοι είναι οι Σύμβουλοι της πλειοψηφούσης παράταξης.

Π.χ. στο Δήμο μας, απαιτούνται 22 ψήφοι, ενώ η Νέα Πορεία διαθέτει μόνο 20. Θεωρητικά, αυτό έγινε για να επιλεγεί πρόσωπο κοινής αποδοχής. Πρακτικά, ο κάθε Δήμαρχος, εξαργυρώνει τις ανίερες προεκλογικές του συμφωνίες, καθώς είναι πολλά τα λεφτά Άρη που λαμβάνει ο "Συμπαραστάτης", ως αποζημίωση (€2.000+, το μήνα). Τέλος, η διαδικασία προβλέπει 3 συνεχόμενες ψηφοφορίες, μέχρι να επιτευχθεί η εκλογή, όπου σε όλες απαιτείται ο αριθμός των 22 ψήφων.

Αυτό οδήγησε τον Ξύδη στην απόσυρση του θέματος, μετά την πρώτη ψηφοφορία, για να αποφευχθεί ακόμη μεγαλύτερο ρεζιλίκι του ιδίου και του 83χρονου εκλεκτού του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...