Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η απαγόρευση της συνάθροισης (μέρος 2ο)

Ο Δήμαρχος και η Διοίκησή του, μπορεί να εξελέγησαν, αλλά οι Χολαργιώτες ήταν εκείνοι που πλήρωσαν για να υπάρχει σήμερα αυτό το Δημαρχείο.

Είναι, λοιπόν, αναφαίρετο δικαίωμά τους να προσέρχονται στο χώρο και να τον χρησιμοποιούν αξιοπρεπώς ακόμη και για να διαμαρτυρηθούν.

Δηλαδή, με ποια λογική πρέπει να διαμαρτυρόμαστε μόνον στους δρόμους και τις
πλατείες και όχι σε ένα δημόσιο κτίριο;

Η Διοίκηση ενός Δήμου έχει την ευθύνη της προστασίας της περιουσίας των πολιτών και της εύρυθμης λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να απαγορεύει σε πολίτες την πρόσβαση στο χώρο, όταν μάλιστα οι συγκεντρωμένοι δεν φθείρουν και δεν καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία.

Παράλληλα, η Λαϊκή Συνέλευση δεν πήγε να ανοίξει το Δημαρχείο στις 3 το πρωί, ώστε να επικαλεστεί κανείς το ωράριο λειτουργίας. Το Δημαρχείο είναι ανοιχτό από τις 7 το πρωί και πολλές φορές μένει σε λειτουργία μέχρι τα μεσάνυχτα και πλέον, λόγω Συμβουλίων, εκδηλώσεων ή παρουσίας της Διοίκησης στα γραφεία της.

Το Κλισιοσκόπιο πιστεύει ότι αν παραστεί κοινωνική ανάγκη, η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να ανοίξει το Δημαρχείο ακόμη και στις 3 το πρωί και να συνδράμει τους πολίτες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...