Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Αμ δεν θα περάσει το δικό σας (μέρος 3ο)

Το κλείσιμο της λακκούβας είναι τεχνικό έργο. Δεν αποτελεί έκτακτη ανάγκη και καταστροφή από φυσικά φαινόμενα, ώστε να αφορά στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος-Καθαριότητας-Πρασίνου.

Αντίθετα, αφορά σαφέστατα στην υλοποίηση συγκοινωνιακών έργων, δηλαδή κατασκευές νέων έργων οδοποιίας, συντήρηση υφιστάμενου οδικού δικτύου και συντήρησης ασφάλειας κυκλοφορίας, δηλαδή Τμήμα Τεχνικών Μελετών και Έργων, δηλαδή Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, δηλαδή Τούτουζας.

Ας δούμε, τώρα, άλλες αρμοδιότητες του συγκεκριμένου
Τμήματος:

1) Επιβλέπει την εκτέλεση των έργων του Τμήματος που ανατίθενται σε τρίτους.

2) Επιβλέπει την εκτέλεση των έργων του Τμήματος που εκτελούνται με αυτεπιστασία και συγκροτεί, οργανώνει και διοικεί τα σχετικά συνεργεία του Δήμου.

3) Μεριμνά για την εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών για την υλοποίηση των έργων του Τμήματος (εκπόνηση με προσωπικό του Τμήματος ή με ανάθεση σε τρίτους) και επιβλέπει την άρτια εκπόνηση των μελετών.


4) Συντάσσει τεχνικές προδιαγραφές και προσδιορίζει τις ανάγκες κάθε έργου σε υλικά, εργαλεία, τεχνικό εξοπλισμό, ανθρώπινο δυναμικό κ.τ.λ. και εισηγείται τη μεθοδολογία εκτέλεσης κάθε έργου (με αυτεπιστασία ή με ανάθεση σε τρίτους).

Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται να μυρίσει κανείς τα νύχια του στο Δήμο για να κλείσει μία λακκούβα. Βάσει όλων των παραπάνω, τα πράγματα είναι απλά: Αν ο Τούτουζας δεν έδινε εντολή στο Δασκαλόπουλο, ο τελευταίος δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο και αρμοδιότητα να πάει να κλείσει τις λακκούβες. Και μη μας πει κανείς ότι ο τότε αναπληρωτής Δημάρχου δεν μπορούσε να δώσει εντολή στο Δασκαλόπουλο. Το ότι δεν μιλιούνταν δεν ενδιαφέρει το Χολαργό, αλλά την κάκιστη δομή και λειτουργία της παράταξής τους. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...