Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ερωτήσεις-φωτιά από το Γιάννη Κεχρή στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κ. Δήμαρχε

Στις 19 Απριλίου 2011 υπογράψατε την Νο 44 σύμβαση με αριθ. Πρωτ: 9541 για «Εργασία ασφάλισης γραφείου ισογείου Δημαρχείου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ταμείο». Ο ανάδοχος ήταν η εταιρεία «LP-ΠΑΙΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.-ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Το ποσόν της σύμβασης: 15.930 € + ΦΠΑ 23%.

Στις 24 Οκτωβρίου 2011 υπογράψατε την σύμβαση με αριθ. Πρωτ: 31883 για την «Λειτουργική Βελτίωση της αίθουσας Μελίνας Μερκούρη του Δημαρχείου». Ο ανάδοχος ήταν ο κ. Χρήστος Πανταζής του Φωτίου με έδρα
το Λέχιο Κορινθίας. Πληρεξούσιος αυτού ήταν ο κ. Λάζαρος Παϊτέρης. Το ποσόν της σύμβασης: 12.632 € συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ.

Στις 11 Οκτωβρίου 2011 υπογράψατε την σύμβαση με αριθ. Πρωτ: 32489 για την «Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων». Ο ανάδοχος ήταν και πάλι ο κ. Χρήστος Πανταζής του Φωτίου. Πληρεξούσιος αυτού ήταν και πάλι ο κ. Λάζαρος Παϊτέρης. Το ποσόν της σύμβασης: 11.074 € συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2011 η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να αναθέσει με απευθείας ανάθεση το έργο: «Συντήρηση Δημοτικών Εγκαταστάσεων» στον Χρήστο Πανταζή του Φωτίου. Αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης.

Ο κ. Λάζαρος Παϊτέρης δεν είναι μηχανικός, δεν διαθέτει εργοληπτικό πτυχίο. Αντίθετα ο κ. Χρήστος Πανταζής έχει εργοληπτικό πτυχίο και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων του Υπουργείου. Η έδρα της επιχείρησής του είναι το Λέχιο Κορινθίας. Ο πρώτος, ο Λάζαρος Παϊτέρης, μπορεί να αναλαμβάνει απλές εργασίες όχι όμως έργα. Αντίθετα ο δεύτερος, ο Χρήστος Πανταζής, αναλαμβάνει και έργα. Σε έργα που ανάδοχος είναι ο Πανταζής, πληρεξούσιός του είναι ο Παϊτέρης. Αυτό που στην ουσία γίνεται είναι το έργο το αναλαμβάνει ο Παιτέρης χρησιμοποιώντας την υπογραφή του Πανταζή.

Κ. Δήμαρχε

Ποίος είναι ο κ. Παϊτέρης, που ουσιαστικά έχει αναβαθμιστεί σε Δημοτικό μας Εργολάβο; Με τι κριτήρια επιλέγετε τον συγκεκριμένο κύριο; Στις περιπτώσεις έργων όπου χρειάζεται εργοληπτικό πτυχίο, με τι κριτήρια επιλέγετε τον κ. Πανταζή, από το Λέχιο της Κορινθίας ο οποίος με την σειρά του εξουσιοδοτεί τον κ. Παϊτέρη; Δεν υπάρχουν ντόπιοι Μηχανικοί με εργοληπτικό πτυχίο και σημαντική εμπειρία στα Δημόσια Έργα που θα μπορούσαν να αναλάβουν τα συγκεκριμένα έργα; Τι σχέση έχουν, αν έχουν, η εργασία «ασφάλισης γραφείου ισογείου Δημαρχείου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ταμείο» και το έργο της «Λειτουργικής Βελτίωσης της αίθουσας Μελίνας Μερκούρη του Δημαρχείου» με την «ανακατασκευή του γραφείου Δημάρχου» που έγινε με Δωρεάν του κ. Στάικου; Υπάρχει επαγγελματική σχέση ενός από τους προαναφερόμενους με επιχειρηματία – εξωθεσμικό παράγοντα της περιοχής;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...