Τα άγρια περιστέρια μπορούν να αναγνωρίζουν τους ανθρώπους ακόμη και όταν αλλάζουν ρούχα, επαληθεύει πείραμα σε πάρκο της Γαλλίας.
Τα πουλιά αναγνώριζαν τον ερευνητή που κάποτε είχε προσπαθήσει να τα φοβίσει, ακόμη και αν ήταν μεταμφιεσμένος και προσπαθούσε να φανεί φιλικός (το κρατάμε για τις εκλογές).
Δύο ερευνήτριες του Πανεπιστημίου του
Παρισίου πήγαν σε πάρκο της πόλης, όπου τα περιστέρια βόσκουν ελεύθερα. Η μία ερευνήτρια άφηνε τα περιστέρια να φάνε ανενόχλητα την τροφή που τους πρόσφερε, ενώ η δεύτερη τα έδιωχνε μακριά. Τα πουλιά αναγνώριζαν τον ερευνητή που κάποτε είχε προσπαθήσει να τα φοβίσει, ακόμη και αν ήταν μεταμφιεσμένος και προσπαθούσε να φανεί φιλικός (το κρατάμε για τις εκλογές).
Δύο ερευνήτριες του Πανεπιστημίου του
Η άσκηση επαναλήφθηκε αρκετές φορές. Στη συνέχεια, οι ερευνήτριες αντήλλαξαν τις ποδιές εργαστηρίου που φορούσαν, οι οποίες ήταν ίδιες, αλλά σε διαφορετικά χρώματα. Τα περιστέρια δεν έπεσαν στην παγίδα. Σε όλες τις περιπτώσεις μπορούσαν να αναγνωρίζουν την ερευνήτρια που τα φόβισε, ακόμη και αν φόραγε την ποδιά της φιλικής ερευνήτριας.
Τα περιστέρια αναγνώριζαν τις ερευνήτριες από τα πρόσωπά τους, δεδομένου ότι και οι δύο είχαν παρόμοια ηλικία, σωματότυπο και χρώμα δέρματος! Μάλιστα, το γεγονός ότι τα πτηνά γνωρίζουν ότι τα ρούχα δεν είναι καλός τρόπος για να αναγνωρίζεις έναν άνθρωπο, υποδεικνύει ότι τα περιστέρια έχουν αναπτύξει την ικανότητα να ξεχωρίζουν τους καλούς από τους κακούς ανθρώπους.
Αν υποψιαστώ, ότι οι Χολαργιώτες, έχουν χειρότερη αντίληψη από τα περιστέρια, θα πεθάνω!