Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η αλήθεια για την ΑΔΕΧ (μέρος 1ο)

Φωτό: Indobserver
Το 2003, ο Νικολάου έφτιαξε την ΑΔΕΧ (Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Χολαργού). Η λογική ήταν η εξής: Χρησιμοποιώντας το πτυχίο ενός μηχανικού, η ΑΔΕΧ θα μπορούσε να εκτελεί έργα, χωρίς να υποχρεούται να κάνει διαγωνισμούς, με τη δικαιολογία ότι έτσι ο Δήμος θα γλιτώνει το εργολαβικό όφελος.

Για τους διαγωνισμούς υπάρχουν δύο απόψεις: Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνονται, υπέρ της διαφάνειας, ενώ άλλοι λένε ότι πρέπει
να αποφεύγονται, διότι οι εργολάβοι συνεννοούνται μεταξύ τους, πριν καταθέσουν τις προσφορές και μοιράζονται τα έργα κάθε Δήμου, επιτυγχάνοντας τις ανώτερες τιμές. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και λύση υπάρχει, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Για να υλοποιήσει το σχέδιο αυτό ο Νικολάου έβαλε στη θέση του Προέδρου της ΑΔΕΧ, το μηχανικό Δημήτρη Παπαδόπουλο. Στα πρώτα 7 χρόνια, δεν ετέθη ποτέ θέμα περί της νομιμότητας της λειτουργίας της. Το 2010, ο Πάνος Δεμερτζής, λίγο πριν τις εκλογές και για ευνόητους λόγους, κατέθεσε μήνυση κατά του Παπαδόπουλου για τη μη σύνταξη Προϋπολογισμών, Ισολογισμών και Απολογισμών της Επιχείρησης. Αν ρωτήσετε, σήμερα, το Δεμερτζή για το θέμα, δεν θυμάται καν γιατί το έκανε. Θυμάται, όμως, ότι με τέτοιες αντιπολιτευτικές κινήσεις, έκοψε ψήφους από το Νικολάου, τις έδωσε στον Ξύδη και έτσι, ο ίδιος κατάφερε και βγήκε 3ος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...