Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Πανικός στα σχολεία, με το Γιάννη Βόγλη (μέρος 3ο)

Γράφει ο Βραχιολίδης: "Αντιθέτως, η αξιοπιστία της alexa.com είναι… μαϊμού. Πρόκειται για… παραμύθι και μάλιστα της πλάκας". Και συνεχίζει, παρακάτω: "Και όμως, η alexa.com μάς…
καταβυθίζει στις δικές της μετρήσεις. Και όχι μόνον αυτό: Πριν από 8-9 μέρες, το blog του Ανεξάρτητου Παρατηρητή βρισκόταν στη θέση 4.900 ανάμεσα στα ελληνικά ιστολόγια. Μέσα στις τελευταίες ημέρες, η alexa.com μας… πέταξε στη θέση 18.000 προς 19.000 εντός Ελλάδος!".

1) Περί διορθώσεων ισχύουν τα γνωστά.

2) Δεν είναι η alexa, ούτε η Αλεξία, ούτε η κυρά Αλέκα. Είναι το σύστημα μέτρησης alexa.

3) Πάμε στις βασικές αρχές λειτουργίας του internet: Άλλο πράγμα τα στατιστικά της google και άλλο η μέτρηση του alexa. Το πρώτο μετράει το ΔΙΚΟ ΣΟΥ blog και ΜΟΝΟ, ενώ το δεύτερο απλά συγκρίνει όλα τα blogs και τα sites ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!

4) Μια βοήθεια από ανθρώπους που πραγματικά κατέχουν το σπορ. Αν θες να δεις την πραγματική εικόνα του blog σου, ξέχνα τα στατιστικά του blogspot και πήγαινε στο Google Analytics και θα αλλάξει ο τρόπος θεώρησης της ζωής σου ολόκληρης. Trust us, θα το εξηγήσουμε παρακάτω.

5) Το alexa δεν μυρίζει τα νύχια του. Λαμβάνει feedback από τον κάθε server και βάσει του αλγορίθμου που χρησιμοποιεί, βγάζει τα αποτελέσματά του. Εταιρικό hint: Οι εταιρίες Alexa και Google, βρίσκονται ήδη από το 2008 σε απίστευτα στενή συνεργασία και μάλιστα, το σύστημα alexa είναι το μόνο, του οποίου του έχει παραχωρηθεί απευθείας πρόσβαση στο Google Analytics, ώστε να "τραβάει" απευθείας πληροφορίες από εκεί...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...