Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Το πέταγμα της Πούτση

Κάτι γελοίοι, άχρηστοι και αιώνια αποτυχημένοι τόσο στη ζωή, όσο και στην πολιτική, κοροϊδεύουν το Κλισιοσκόπιο για τα πολλά μέρη των θεμάτων του. Το ότι οι ίδιοι είναι όλη μέρα στο blog μας και διαβάζουν πανικόβλητοι μπας και τους ξεφύγει τίποτα, δεν τους έχει ανησυχήσει ακόμη.

Το θέμα, βρε ανίδεοι, που δεν μετριέστε καν σε κανένα σύστημα ιντερνετικής αξιολόγησης, δεν είναι πόσες αναρτήσεις θα γίνει ένα θέμα, αλλά αν το κάθε μέρος μπορεί να αποτελέσει ολοκληρωμένη οντότητα από μόνο του και αν έχει ενδιαφέρον περιεχόμενο, ώστε να διαβαστεί.

Το ότι κοροϊδέψατε ορισμένους και ψήφισαν αυτό που θέλατε, δεν σημαίνει ότι το σύνολο των
αναγνωστών Χολαργού και Παπάγου είναι μπίτι ηλίθιοι και μπαίνουν συνέχεια στο Κλισιοσκόπιο επειδή τους κόβουμε τα θέματα σε πολλά μέρη. Το ότι δεν είναι τέρμα καθυστερημένοι θα έπρεπε να το έχετε καταλάβει εσείς πρώτοι από όλους, διότι παρότι εξέλεξαν τον Ξύδη και το μετάνιωσαν ήδη, εσάς πάλι τελευταίους σας έβγαλαν και στην απέξω, ακριβώς εκεί όπου ανήκετε.

Δεν έχουμε υποβάλει τον κόσμο σε κάποιο τηλεκινητικό εξαναγκασμό, ώστε να μη θέλει, αλλά να μπαίνει κάπου χωρίς τη θέλησή του. Για να διαβάζουν το μέρος 1564ο σημαίνει ότι κάτι γράφει εκεί μέσα. Κάτι που ενδιαφέρει, κάτι που θέλουν να το παρακολουθήσουν.

Το θέμα του Σήματος για παράδειγμα, όπως έχει διαπιστώσει όλη η περιοχή, δεν είναι μονοδιάστατο: "Να το Σήμα, δεν μας άρεσε, τέλος". Ούτε το βλέπουμε σαν ευκαιρία για να κάνουμε φασαρία μπας και πάρουμε δαχτυλίδι ή κατέβουμε για Δήμαρχοι, ώστε να πεταχτούμε να βγάλουμε και εμείς το δελτίο τύπου μας, με 200 λέξεις. Εδώ δεν κάνουμε δημοσιογραφία, δηλαδή να ενημερώνουμε για τα βενζινάδικα, τα φαρμακεία, τους γάμους, τις κηδείες και τελείωσε. Εδώ δεν είναι επιχείρηση, δηλαδή να γράφουμε ανάλογα με το πού κλίνει το οικονομικό μας συμφέρον, ποιος παράγοντας μας βάζει "Χρόνια Λεφτά" ή ποιος Δήμαρχος μας δίνει δουλειές.

Εδώ κάνουμε δημοσιολογία και γράφουμε πρώτα-πρώτα για την πάρτη μας. Αν θέλουμε εμείς να αναλύσουμε κάτι μέχρι θανάτου, είναι μαγκιά μας και δικαίωμά μας. Νταβατζήδες και πατρόνους εσείς καταδέχεστε να βάζετε στο κεφάλι σας. Εσείς, αν δεν ταϊστείτε, δεν γράφετε ούτε μισή λέξη. Εδώ ούτε πληρώνει κανείς, ούτε μας λέει κανένας τι να κάνουμε.

Αυτό είναι το Κλισιοσκόπιο και σε όποιον αρέσει. Και αν δεν άρεσε, δεν θα το διάβαζαν 2.000 και πλέον άνθρωποι, φανατικά και καθημερινά, οι οποίοι, όπως αποδεικνύεται το αναπαράγουν σε άλλους 10.000, τουλάχιστον, μην πούμε σε όλη την πόλη. Ούτε θα συζητιόταν σε κάθε σπίτι, γραφείο, δρόμο και πεζοδρόμιο. Ούτε θα ήθελαν να μας δείρουν και να μας σκοτώσουν όλα τα λαμόγια, οι κλέφτες, οι δολοφόνοι και οι αλήτες της περιοχής. Έχει δει κανείς, σοβαρό άνθρωπο να καταφέρεται εναντίον μας; Όχι και ούτε θα δει. Διότι την αλήθεια, σε όσα μέρη και αν τη βάλουμε, δεν μπορεί να την παλέψει κανένας. Έχει αποδείξει κανείς ότι κάπου γράψαμε ψέμματα; Άσε μας κουκλίτσα μου.

Το θέμα του Λογοτύπου του Δήμου, περικλείει μέσα του όλη την εικόνα της περιοχής. Όλες τις κινήσεις, τα κόλπα, τις συμμαχίες, τις διαπλοκές, την κοροϊδία, τις κόντρες, τις φιλοδοξίες, τα καραγκιοζιλίκια, τη φιλοσοφία του κάθε αυτοδιοικητικού και της κάθε παράταξης, τις δουλίτσες, τα φαγιά, τις αλήθειες και τα ψέμματα. Όποιος δεν μπορεί να το δει είναι βλάξ και ζώο όρθιο.

Μήπως θα θέλατε να βάλουμε μία μόνο ανάρτηση-σεντόνι με 8 εκατομμύρια λέξεις, όπως κάνουν κάτι άλλοι τελείως αδαείς της περιοχής, ώστε να μη διαβαστεί από κανέναν και να συνεχίσουν ο μπαμπάς σας και οι άλλοι να κάνουν το παιχνίδι τους; Όχι κύριοι, θα σας πάμε μέχρι να λιώσετε. Θα σας χαλάσουμε την πιάτσα, θα σας κόψουμε το φαγάκι, θα αποκαλύψουμε τις χαζοδιαπλοκές σας, θα σας στείλουμε στα αζήτητα, είτε σας αρέσει, είτε όχι. Εφτακόσια μέρη να χρειαστούν, θα αναλύουμε το κάθε θέμα από όλες του τις πλευρές και όποιος γουστάρει ας διαβάσει. Ούτε διαφημίσεις θέλουμε να πάρουμε, ούτε "Χρόνια Λεφτά".

Το Κλισιοσκόπιο είναι το προσωπικό μας ιστοημερολόγιο και όποιος μπαίνει εδώ μέσα, παίρνει μάτι, κυριολεκτικά, όσα πιστεύουμε, βλέπουμε, θεωρούμε, σκεφτόμαστε, γουστάρουμε, σιχαινόμαστε και επιθυμούμε. Κανέναν δεν παρακαλέσαμε να μας διαβάσει. Κανέναν δεν υποχρεώσαμε. Εδώ είναι, πλάκα έχει, καλά περνάμε, βρίσκουν κάποιοι τη διεύθυνση και μπαίνουν. Πρόβλημά τους. Το ότι είμαστε πρώτοι με διαφορά 4.000 θέσεων στην Ελλάδα και 500.000 θέσεων στον κόσμο, είναι μεν μαγκιά μας, αλλά κανένα όφελος δεν έχουμε, ούτε θα έχουμε από αυτό.

Ορίστε και μεγάλο κείμενο που θέλατε και μάλιστα, σε ένα μέρος. Διαβάστε το, τώρα, 50 φορές να το εμπεδώσετε για να γουστάρετε και αν έχετε άντερα, ξανακρίνετε εκεί που δεν σας σπέρνουν και θα γράψουμε σε 500 συνέχειες για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που ήθελε να παίρνει από και για το Δήμο ο νταβάς σας, πιάνοντας κότσους κολλητούς του Ξύδη, αλλά δεν του έκατσε, πράγμα που εξηγεί και το γιατί σκοτώθηκε να εκλεγεί ο συγκεκριμένος Δήμαρχος, αλλά και γιατί βρίζει σήμερα συγκεκριμένους ανθρώπους που του χάλασαν το όνειρο. Όχι που δεν θα το είχαμε μάθει. Πόσες βρομιές, Θεέ μου και μιλάνε ακόμη, χωρίς να έχουν τίποτα να αντιπαραβάλουν. Λαμόγια. Γελοίοι. Ανύπαρκτοι. Άει, τραβάτε τώρα να πάρετε οδηγίες. Ετερόφωτα ανθρωπάρια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...