Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Πανικός στα σχολεία, με το Γιάννη Βόγλη (μέρος 13ο)

Άλλο ωραίο που μας λέει ο Μάκης, προκειμένου να βγάλει άχρηστο το Alexa είναι η διαφορά μεταξύ των διασυνδέσεων του Παρατηρητή και του Κλισιοσκοπίου.

Επειδή, λέει, αυτός έχει 171 διασυνδέσεις, ενώ εμείς μόνο 23, δεν είναι λογικό να του ρίχνουμε 15.000
θέσεις στο κεφάλι στην Ελλάδα και 550.000 θέσεις στον κόσμο. ΟΚ...

Τι είναι οι διασυνδέσεις των ηλεκτρονικών Μέσων: Ως διασύνδεση ή "Linking in" ορίζεται η εμφάνιση της διεύθυνσης ενός site ή blog σε μια άλλη ιστοσελίδα ή ιστοημερολόγιο. Πολλοί παρακαλάνε να βάλεις ένα banner ή μια παραπομπή στη σελίδα τους, ώστε αντίστοιχα να βάλουν τα ίδια αυτοί στη δική σου, ώστε να πετύχουν τεχνητή διαφήμιση του Μέσου τους και να αυξήσουν hits.

Πρόκειται, δηλαδή, για τη λεγόμενη αλλαξοσελιδιά και όπως αντιλαμβάνεστε από τα 171 του Μάκη, ο άνθρωπος το έχει κάνει σπορ. Αντίθετα, το Κλισιοσκόπιο δεν έχει μπει πουθενά είτε παρακαλώντας, είτε διαπραγματευόμενο ανταλλαγές και τα 23 Linking in που εμφανίζει προέρχονται αποκλειστικά από σελίδες οι οποίες καταγράφουν ή μετράνε τα sites, όπως είναι το Alexa ή το greek-sites.gr.

Όπερ σημαίνει ότι οι επισκέψεις του ενός προέρχονται απευθείας από την πηγή, ενώ του άλλου μέσω τρίτων και τέταρτων. Ακόμη ντεν καταλαβαίνει;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...