Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η κακή αρχή (μέρος 17ο)

Ευχαριστούμε, πάντως, για την παραδοχή ότι πράγματι ξεσκίζουμε όποιον προσβάλει τις αρχές και τις αξίες μας περί αλήθειας, τιμιότητας και αξιοπρέπειας, με πρώτον τον ίδιο το Βραχιολίδη.

Σας παρακαλούμε, όμως, μη μας
προσβάλλετε, συγκρίνοντάς μας με κάκιστους αντιγραφείς και ερασιτέχνες. Το Κλισιοσκόπιο δεν έχει καμία μονομανία και αυτό έχει αποδειχθεί, διότι εμείς ποτέ δεν χρεώσαμε τα πάντα σε όλους.

Ακόμη και κορυφαία κομμάτια της πολιτικής ή εκδοτικής ζωής του τόπου, όταν δεν φταίνε για κάτι είμαστε οι πρώτοι που τους απαλλάσσουμε και αναζητούμε τους πραγματικούς ενόχους. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε το σθένος ακόμη και να υπερασπιστούμε ανθρώπους που δεν γουστάρουμε καθόλου, βλέπε Ξύδη, Τούτουζα ή Βραχιολίδη, όταν βάλλονται αδίκως.

Παράλληλα, το γεγονός ότι έχουμε καταξεσκίσει δικαίως, σχεδόν το σύνολο των πολιτικών και των "δημοσιογράφων" της περιοχής, καταδεικνύει την έλλειψη συγκεκριμένων κολλημάτων. Όποιος έπραξε ή πράξει κάθε είδους λαμογιά, υλική ή ηθική, θα τα ακούσει, ακόμη και αν είναι η μάνα που μας γέννησε. Το παιχνίδι έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί.

Τέλος, εμείς είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, εδώ. Δεν σταματάμε, δεν κάνουμε διακοπές, δεν χαλαρώνουμε. Δεν είναι δυνατό να συγκρινόμαστε με Μέσα που θυμούνται να ανεβάσουν ένα κάκιστο ανορθόγραφο και ασύντακτο ανθυποξέρασμα μία φορά στο τόσο, όποτε έχουν τα νεύρα τους, όποτε στραβοκοιμούνται, όποτε δεν τους κάθεται η γυναίκα τους ή όποτε αισθάνονται ότι δυναμώνουν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι. Μην μπερδεύουμε τους μύθους με τους γύφτους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...