Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ποιοι και γιατί θέλουν να θάψουν την υπόθεση του Ιδρύματος Ζουρούδη; (μέρος 18ο)

Τέλος, αφήστε την παραμύθα ότι δήθεν η Καλιοντζή κυνηγάει τη Βαλιάνου. Καμία Βαλιάνου δεν κυνηγάει και κανένα μένος δεν υπάρχει μεταξύ τους. Ίσα-ίσα που η κυρά Ζωζώ την έκανε και άφησε στο πόδι της την κα Ντίνα και μάλιστα αναίμακτα.

Δεδομένης δε της κατάστασης υγείας τής πρώην Προέδρου, κανένας δεν ενδιαφέρεται ούτε να την κλείσει στη φυλακή, ούτε να την ξεφτιλίσει δημοσίως, όπως λένε οι καλοθελητές της περιοχής.

Από τη στιγμή δε που ούτε ο Στάικος, ούτε
κανείς άλλος είχε σκοπό να ψάξει την υπόθεση, το πιο εύκολο για την Καλιοντζή θα ήταν να το κάνει γαργάρα και να μην ξανασχοληθεί. "Φιλανθρωπίες, φιλανθρωπίες" και κάτω από το πάπλωμα...

Βεβαίως θέλουμε να γίνονται φιλανθρωπίες! Σε ποιον όμως; Σε εκείνους που μοστράρουν δύναμη και παραγοντιλίκι; Όχι κύριοι. Αν θέλετε φιλανθρωπίες, να τις πάρετε για να φάτε ένα κομμάτι ψωμί, αν δεν έχετε. Όχι να συκοφαντείτε με αυτές όλον τον κόσμο και να ζείτε πλουσιοπάροχα.

Άλλον κυνηγάει η Καλιοντζή και έχει πάρα πολύ καλό λόγο να το κάνει. Τόσο προσωπικό, όσο και πανανθρώπινο, διότι η απαλλαγή της κοινωνίας μας από τέτοια λαμόγια είναι άμεσα επιβεβλημένη. Αν το πετύχει η κα Ντίνα αυτό, πρέπει να της κάνουμε άγαλμα στη μέση της Μεσογείων!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...