Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Πού είναι τα πόθεν έσχες, οέο; (μέρος 1ο)

Ο Οργανισμός "Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς, οργάνωση κατά της διαφθοράς", δημιούργησε έναν ιστότοπο, όπου προσπαθεί να συγκεντρώσει όλα τα πόθεν έσχες Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλυτέρων
Δήμων της χώρας.

Όπως αναφέρουν στο εισαγωγικό τους κείμενο:

"Το νέο πρόγραμμα της Διεθνούς Διαφάνειας- Ελλάδος (ΔΔ-Ε) “Διαφανής Τοπική Αυτοδιοίκηση” θέτει ένα μεγάλο στόχο.Την ενίσχυση της διαφάνειας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λίγους μόνο μήνες πριν την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών.
Κάνουμε ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση υποστηρίζοντας την καλύτερη πρόσβαση στα “πόθεν έσχες” των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο νόμος προβλέπει τη δημοσιοποίηση τους στον επίσημο ιστότοπο κάθε Δήμου.Εμείς αναδεικνύουμε και ενισχύουμε την πληροφορία αυτή.

Με ποιο τρόπο; Αναζητώντας, εντοπίζοντας και συγκεντρώνοντας σε μια ιστοσελίδα τα δημοσιευμένα "πόθεν έσχες" εν ενεργεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων Δήμων της χώρας που αφορούν στα τρία τελευταία έτη (2013, 2012, 2011).

Ενισχύουμε την πρόσβαση στη δημόσια πληροφορία. Ενθαρρύνουμε την πληροφόρηση των πολιτών γύρω από την περιουσιακή κατάσταση των εκλεγμένων τοπικών αρχόντων με τρόπο απλό και άμεσο. 100 δήμοι και πάνω από 700 εν ενεργεία εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περισσότερα από 500 πόθεν έσχες. Αναζητήστε αυτό που σας ενδιαφέρει."

Μέχρι εδώ, όλα καλά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...