Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Παράνομη η υποψηφιότητα Γκλεζάκου στις εκλογές! Τι άλλο θα κάνουν;

Η παράταξη των κόλπων και του αθέμιτου ανταγωνισμού ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά με υποψηφίους που παρανόμως συμμετέχουν στις εκλογές.

Πρώτος και καλύτερος ο κος Θεόδωρος Γκλεζάκος, ενώ ακολουθεί και άλλη περίεργη υποψήφια με πολύ περισσότερο ζουμί.

Η παράταξη λοιπόν του Αποστολόπουλου με την ονομασία "Μαζί για την Πάρτη μας" ενέταξε στο ψηφοδέλτιό της παρανόμως τον κο Γκλεζάκο, παρότι αυτός υπέχει ασυμβίβαστο με τη θέση του υποψηφίου
Δημοτικού Συμβούλου.

Αυτό συμβαίνει διότι ο κος Γκλεζάκος ήταν Διευθυντής της Εφορίας Χολαργού εντός του τελευταίου 18μήνου. Ο Νόμος είναι σαφής για την περίπτωσή του και απαγορεύει δια ροπάλου τη συμμετοχή στις εκλογές των Διευθυντών Δημοσίου που υπηρέτησαν στην ίδια περιοχή που θέλουν να είναι υποψήφιοι κατά το τελευταίο 18μηνο πριν τη 18η Μαΐου.

Πρόκειται για μια ασφαλιστική δικλείδα που θέτει ο Νομοθέτης, ώστε ένας Διευθυντής και μάλιστα Εφορίας, να μη χρησιμοποιήσει τη θέση του για να αυξήσει την εκλογική του πελατεία με ρουσφέτια και χάρες.

Το συγκεκριμένο ασυμβίβαστο ισχύει από καταβολής κόσμου. Λέτε στην παράταξη του κυρ Ηλία να μην το γνώριζαν; Φυσικά και το γνώριζαν και πολύ καλά μάλιστα. Τον έχωσαν λοιπόν στο ψηφοδέλτιο, ώστε να πουλήσουν μούρη και να αυξήσουν αναγνωρισιμότητα προεκλογικά. Παραπλάνησαν έτσι και άλλους υποψηφίους που ενδεχομένως δεν θα επέλεγαν τη συγκεκριμένη παράταξη και τώρα θα τον χρησιμοποιήσουν και στις εκλογές για να κοροϊδέψουν τους ψηφοφόρους.

Μετά, αν εκλεγεί, απλά θα εκπέσει της θέσεως του Δημοτικού Συμβούλου, όμως ο κόσμος θα έχει ψηφίσει χωρίς να γνωρίζει αυτήν την παρανομία που ενδεχομένως να κρίνει και τις εκλογές, καθώς όταν έχεις 9 συνδυασμούς το αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί ακόμη και για μερικές δεκάδες ψήφων.

Αντί όσο πλησιάσουμε στις εκλογές η συγκεκριμένη παράταξη να φροντίσει να μας δώσει έστω και ένα επιχείρημα για να την επιλέξουμε, συνεχίζει να μας εκπλήσσει αρνητικά. Εκεί που νομίζαμε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι χειρότερο, έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, προκαλώντας μόνο μίσος και αηδία.

Με κόλπα, παρανομίες, unfair και εξαγορές, οι εκλογές δεν πρέπει να κερδίζονται, ιδίως τώρα που υποτίθεται ότι ο ελληνικός λαός έχει βάλει μυαλό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...