Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Μια ζωή, τη μισή αλήθεια και ούτε... (μέρος 1ο)

Διαβάσαμε την ανάρτηση του κου Βραχιολίδη, σχετικά με τη θέση των τοπικών blogs και sites στο παγκόσμιο ιντερνετικό στερέωμα. 


Πολλά μπράβο στον Ανεξάρτητο Παρατηρητή και καλή συνέχεια. Τα υπόλοιπα τι τα
ήθελες κύριε Μάκη; Προσέξτε αξιοπιστία στη συνέχεια του άρθρου. Παρατίθεται αυτουσίως:


"Υπάρχουν δυο ακόμη ιστότοποι στην περιοχή, οι οποίοι δεν έχουν καμία κατάταξη λόγω της ελάχιστης επισκεψιμότητας που έχουν. Πρόκειται για τους: holargos.blogspot.com και  klisioskopio.blogspot.com
Ο ιστότοπος holargos.blogspot.com δεν είναι αυτόνομος, αλλά ενταγμένος στον server blogspot.gr οπότε δεν μπορεί να μετρηθεί."



Από που να το πρωτοπιάσουμε:
1) Το holargos.blogspot.com μετράται κανονικότατα στο alexa.com και ιδού η απόδειξη.
2) Και ο Παρατηρητής είναι ενταγμένος στον ίδιο server (blogspot.com) με το ανωτέρω blog και αυτό φαίνεται από τη διεύθυνσή του: indobserver.blogspot.com. Με ποια λογική, λοιπόν, μετράται το ένα και όχι το άλλο;
3) Ο server δεν είναι blogspot.gr, αλλά blogspot.com...
4) Βάσει Βραχιολίδη και το klisioskopio.blogspot.com δεν θα έπρεπε επίσης να προσμετράται, αλλά όχι, το Κλισιοσκόπιο δεν έχει κατάταξη, "λόγω ελάχιστης" επισκεψιμότητας... Με λίγα λόγια, να το λέμε το ψέμα, ρε παιδιά, αλλά να έχει και μία λογικοφανή βάση, διότι αλλιώς γινόμαστε σούργελο.
5) Επειδή εμείς έχουμε γνώση και δεν βαράμε, απλά, τα πλήκτρα, αλαλάζοντας, παραθέτουμε το disclaimer από την σελίδα του alexa.com: "The rank is calculated using a combination of average daily visitors to klisioskopio.blogspot.com and pageviews on klisioskopio.blogspot.com over the past 3 months." Θα μας πείτε τώρα, ΟΚ και οι αμόρφωτοι που δεν ξέρουν ούτε αγγλικά τι θα κάνουν, θα μυρίσουν τα νύχια τους; Πρόβλημά τους τι θα κάνουν. Πριν μιλήσουν, να ρωτήσουν μεταφραστή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...