Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Τα συμπεράσματα της ντροπής (μέρος 2ο)

Επίτηδες, ξεχάσαμε ένα εδάφιο της ανάρτησης του Παρατηρητή σχετικά με την καταστροφή του Καφέ. Διαβάστε και λιποθυμήστε:


"Η εφημερίδα μας είχε αντιταχθεί με συνέπεια στην λειτουργία του συγκεκριμένου αναψυκτηρίου από τη στιγμή της ιδρύσεώς του, επί Νικολάου. Από την ώρα, όμως, που οι ιδιοκτήτες του: οι Χολαργιώτες Νίκος
Μαγδαληνός και Πρίαμος Αθανασίου δεσμεύτηκαν και τελικά, τήρησαν τη δέσμευσή τους ότι θα σεβαστούν το δάσος και το περιβάλλον, ε, τότε κατεβάσαμε τους αντιπολιτευτικούς τόνους. Πραγματικά, οι ιδιοκτήτες του δημοτικού αναψυκτηρίου τήρησαν τους κανόνες χρηστής λειτουργίας και γενικά ικανοποίησαν τον κόσμο."


Εξηγούμε, για όλους εσάς που ο κος Βραχιολίδης θεωρεί ηλιθίους: Σημασία έχει ποιος είναι ιδιοκτήτης. Όσο ήταν Δήμαρχος ο Νικολάου και το Καφέ άνηκε στο Δήμο, ο Παρατηρητής αντιτασσόταν με συνέπεια στη λειτουργία του. Μόλις ήρθε ο Ξύδης και ανέλαβαν ιδιώτες, άρχισαν οι ασυνέπειες. Όσο ήταν ο Νικολάου, ο κόσμος έμενε ανικανοποίητος. Ξαφνικά, το 2011, ο κόσμος αγάπησε το Καφέ. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι νόμιμα κατόρθωσε να λειτουργήσει μόλις τον Αύγουστο, αντί για τον Απρίλιο που έπρεπε...


Καταλάβατε; Όχι; Ακούστε: Οι νέοι ιδιοκτήτες δεν παρέλαβαν το ίδιο Πάρκο, το ίδιο Καφέ και τις ίδιες εγκαταστάσεις που είχε φτιάξει και λειτουργούσε ο Δήμος επί Νικολάου. Αντίθετα, πήραν ένα χάλι και μισό, το οποίο και μόνο που υπήρχε κατέστρεφε το περιβάλλον. Έπειτα, "έριξαν" γύρω στα 5 δις € και μέσα σε δέκα μέρες: αφαίρεσαν τους τόνους τσιμέντου, έβγαλαν τα σίδερα από τα θεμέλια, ξαναφύτεψαν τα δεκάδες κομμένα δέντρα, κουβάλησαν το χώμα που έλειπε και πήραν όρκους προς τη Μητέρα Φύση ότι θα σεβαστούν το δάσος (που δεν είναι δάσος, αλλά Πάρκο) και το περιβάλλον.


Έπειτα, πρόλαβαν και το καθάρισαν, έβαλαν φύλαξη, έφτιαξαν την περίφραξη, τους διαδρόμους, τα φώτα, το συντριβάνι, τις παιδικές χαρές, τα παιχνίδια, το ξύλινο Καφέ, τον εξοπλισμό του και τις τουαλέτες, τήρησαν και τη δέσμευσή τους, σε αντίθεση με το Νικολάου που κάθε μέρα έτρωγε και από ένα δέντρο και κατέστρεφε το οικοσύστημα, τη χλωρίδα, την πανίδα και εξαφάνισε τον Αφρικανικό Γυπαετό και επιτέλους, ο μεγαλόψυχος Βραχιολίδης κατέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους.


Έτσι έγιναν τα πράγματα. Και μετά ήρθε ένας πελώωωριος μωβ Δράκος που πέταγε φωτιές από το στόμα και το γενναίο βασιλόπουλο τον σκότωσε και ζήσαν αυτοί καλά... Και εμείς, τόσον καιρό, νομίζαμε ότι απλά ήθελε να διώξει το Νικολάου, με τον οποίο "δεν τα βρήκαν" το 2002 και επειδή έμεινε έξω από τη μάσα 8 χρόνια, αποφάσισε να στηρίξει και να γλείψει τον Ξύδη. Ντροπή μας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...