Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Τι παρέλαβε και τι έκανε ο Ξύδης

Ο νέος Δήμαρχος παρέλαβε το Δημοτικό Καφέ σε άριστη κατάσταση. Εξοπλισμένο, λειτουργικό, πασίγνωστο και κυρίως ασφαλές και καθαρό.

Είναι γνωστό ότι επί Νικολάου, υπήρχε και ολονύκτια φύλαξη του Πάρκου καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και δεν είχε αναφερθεί ποτέ κάποιο κρούσμα κλοπής ή βανδαλισμού στο
χώρο.

Ο Καλλικράτης επιτρέπει τη δημιουργία μόνον δύο Νομικών Προσώπων. Ο Ξύδης δεν γνώριζε τον τρόπο και τη λειτουργία μίας Δημοτικής Επιχείρησης, συνεπώς, προτίμησε τη λύση δύο Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, αντί ενός και ενός Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου. Εντάξει, δεν είναι λογικό στα γεράματα να κάτσεις να μάθεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση που δεν έμαθες 16 χρόνια.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί πλέον ο Δήμος να λειτουργήσει το Καφέ και κάθε σχετική προσπάθεια να είναι παράνομη και να μπλοκάρεται αμέσως. Τελικά, ο Ξύδης έκανε εκείνο που όλοι φοβούνταν μην κάνει ο Νικολάου. Εκείνο που κάποτε συκοφάντησαν την προηγούμενη Διοίκηση ότι έκανε, χωρίς να ισχύει. Εκείνο για το οποίο όλοι έλεγαν: "Έλα μωρέ, φέτος το κάνει έτσι για να ρίξει στάχτη στα μάτια και του χρόνου θα τα αρπάξει από τους επιχειρηματίες", αλλά ποτέ δεν έγινε.

Ο Ξύδης, εξαιτίας της άγνοιας και της ανικανότητάς του, έδωσε αμέσως το Καφέ σε ιδιώτες και ησύχασε! Έχοντας τις αντιπολιτευτικές φωνές "φιμωμένες", ο Δήμος απώλεσε τη διοίκηση και τη λειτουργία του Καφέ και προσπάθησε απλά να διατηρήσει περίπου την ίδια τιμολογιακή πολιτική.

Σωστά μαντέψατε, όλοι εκείνοι οι εκδότες που τόσα χρόνια χτυπιούνταν μην και χαθεί η επιχείρηση από τα χέρια του Δήμου, έκαναν μόκο καμαρωτό! Πόσες αποδείξεις χρειάζονται ακόμη Θεέ μου;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...