Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τι πρέπει να γίνει με το Καφέ του Χολαργού (μέρος 2ο)

Βάσει των συναλλακτικών ηθών, η συγκεκριμένη σύμβαση παραχώρησης της λειτουργίας και της εκμετάλλευσης του Δημοτικού Καφέ του Χολαργού είναι άκυρη, ως καταχρηστική, διότι δημιουργεί εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες υπέρ του ενός από τους δύο συμβαλλομένους (Δήμου) και εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες κατά του άλλου (επιχειρηματίες).

Αν υπήρχε ίχνος τσίπας και ανθρωπιάς σε αυτήν
τη Διοίκηση, θα έπρεπε η σύμβαση να ακυρωθεί και να ξαναγίνει ανοιχτός διαγωνισμός από την αρχή, βάσει των σημερινών οικονομικών δεδομένων της χώρας, αλλά και με πρόβλεψη απόδοσης μισθώματος ΜΟΝΟ για τους μήνες που το Καφέ θα βρίσκεται σε λειτουργία.

Κάθε άλλη λύση ή απειλή από μέρους του Δήμου είναι τουλάχιστον γελοία και κατάπτυστη. Δεν θα πάει κανείς φυλακή για να λέει ο Ξύδης ότι μαζεύει χρήμα στα ταμεία, λες και τα κάνει και τίποτε τα λεφτά υπέρ των Δημοτών...

Από την άλλη, οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες δεν είναι τίποτα ηλίθιοι που τους έπιασαν κότσους σαν σχολιαρόπαιδα. Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν στην αρχή, αλλά υπολόγιζαν με διαφορετικά δεδομένα και άλλες παραστάσεις και θα εξηγήσουμε αμέσως πώς την πάτησαν και αυτοί, όπως και όλος ο υπόλοιπος Χολαργός.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...