Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Το δούλεμα που φάγαμε με τα δάνεια του Νικολάου (μέρος 3ο)

Αυτό το αίσχος με τις δεσμεύσεις οικοπέδων και τις απαλλοτριώσεις, δεν μπορούμε να το χωνέψουμε με τίποτα.

Στο Χολαργό, για παράδειγμα, είχε πάει ο Σκούρτης το '80 και είχε δεσμεύσει καμία 500αριά οικόπεδα, τα οποία μετά από 20 χρόνια Δημαρχίας του, ούτε τα αγόρασε, ούτε τα αξιοποίησε. Φτάσαμε, λοιπόν, μετά από σχεδόν 30 χρόνια, οι ιδιοκτήτες να μην την παλεύουν άλλο και να ζητούν την περιουσία τους πίσω.

Είναι γνωστή σε πολλούς η ιστορία με το περίφημο οικόπεδο, του οποίου οι ιδιοκτήτες, έφτασαν μέχρι τα
Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, ώστε να υποχρεώσουν το Δήμο ή να το αποδεσμεύσει ή να το αγοράσει. Μάλιστα, οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να κινηθούν δικαστικά κατά των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων που ψήφιζαν τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις, μπας και φοβηθούν και το αφήσουν.

Όταν συμβαίνουν αντίστοιχα περιστατικά, η απόλυτη τρέλα μεταφέρεται εντός των Δημοτικών Συμβουλίων, όπου η Αντιπολίτευση βάζει το μαχαίρι στο λαιμό των Διοικήσεων και τις αναγκάζει να αγοράσουν τα οικόπεδα, τα οποία δεν προτίθεται κανείς να αξιοποιήσει, με την τραγική δικαιολογία "μη χάσει ο Δήμος την περιουσία του"! Ποια περιουσία του, βρε ζώα; Δική του ήταν ή μήπως επειδή κάποιος τρόμπαρε πριν από 200 χρόνια, μία σημερινή Διοίκηση πρέπει να καταστραφεί οικονομικά για να κάνετε εσείς χαζοαντιπολίτευση του κερατά;

Αυτό το φαινόμενο εμφανίστηκε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στο Χολαργό, όπου δια του παραπάνω εκβιασμού έγιναν πολλά λάθη και καλό θα ήταν να προσέχει ο κος Παγώνης όταν μιλάει για αυτά τα πράγματα, διότι τώρα υπάρχει Κλισιοσκόπιο που θα αποδείξει πανεύκολα ότι λέει ΨΕΜΜΑΤΑ και θα έπρεπε να ντρέπεται.

Hint: Οικόπεδο θα πρέπει να δεσμεύεται ΜΟΝΟΝ σε μία περίπτωση. Όταν υπάρχει πραγματική, άμεση ανάγκη και ο Δήμος ή το Κράτος σκοπεύει, επί τόπου, να το αγοράσει και να το αξιοποιήσει. Οι υπόλοιποι, τάχα μου, προγραμματισμοί για το μέλλον, είναι για κλοτσιές και αυτό έχει αποδειχθεί πλειστάκις, διότι εδώ είναι Ελλάδα και μία χαλάνε τα μαστίγια, μία τελειώνουν τα σκατά, σαν το ανέκδοτο με την ελληνική Κόλαση. Ο κοσμάκης δεν φταίει σε τίποτα, ούτε θα πληρώσει με την περιουσία του για να επαίρεται το τοπικό ΠΑΣΟΚ ότι είχε δεσμεύσει το μισό Χολαργό για το καλό του Δήμου...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...