Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Κάποιος, επιτέλους, να μαζέψει τον Ξύδη (μέρος 5ο)

Μια συμβουλή προς λαμόγια. Μην ετοιμάζεται κανείς για Δήμαρχος και μην κάνει σχέδια, διότι πλέον υπάρχει ΔΥΝΑΜΗ που δεν εξαγοράζεται, δεν πιάνεται, δεν εκβιάζεται, δεν έχει συμφέροντα, τα έχει πάρει κρανίο με τη γενικότερη κατάσταση της χώρας και ειδικότερα της περιοχής, τους έχει όλους γραμμένους και δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτα.

Αν δεν είστε καθαροί, με άσπιλο παρελθόν και
δεν σκοπεύετε να κινηθείτε αντρίκια, όμορφα, αξιοπρεπώς και με συγκεκριμένες αρχές και αξίες και κυρίως, αν προέρχεστε ή νοσταλγείτε τον παλαιοκομματισμό του 1950, καλύτερα παραμείνατε εις τον καναπέ, διότι θα κλάψουν μανούλες και ορφανά. Τα κόζα άλλαξαν.

Και επειδή ξεχάσαμε για λίγο το πρόβλημα του Μαγδαληνού, το Κλισιοσκόπιο θα τα πει και όποιος θέλει και μπορεί, ας τα ακούσει. Από τότε που ανέλαβε ο Ξύδης, κάθε τρεις και λίγο, κάποιος άνθρωπος χτυπιέται αλήτικα και πισώπλατα για ένα σωρό λόγους. Όποτε γίνεται αυτό, όλοι κάνουν το σταυρό τους και λένε "Δόξα τω Θεώ που δεν συνέβη σε μένα και όλοι οι άλλοι να πάνε να πνιγούν. Θα το βουλώσω για να μην έρθει η σειρά μου". Μετά από λίγο, τσουπ, βρίσκουν και αυτοί το κουτάκι με τα σπίρτα και μετά τρέχουν πανικόβλητοι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...