Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

30 Μέρες, φύλλο 477, κατά δωρεών και χορηγιών (μέρος 5ο)

Από την άλλη, όταν το Δημοτικό σχολείο χρειάζεται την πεζογέφυρα και ο Στάικος προτίθεται να τη φτιάξει, εμφανίζονται και εκεί παράλογες αντιδράσεις, διαφωνίες και υπονοούμενα. Ας δούμε γιατί:

- Όσα έσοδα έχει ο Κουγιουμτζόπουλος από το Δήμο προκύπτουν από δημοσιεύσεις. Αυτός που φροντίζει να του τις εξασφαλίζει είναι ο μοναδικός του σύμμαχος εκεί μέσα, κοινώς ο Αποστολόπουλος, με τον οποίο κάποτε συζητούσαν και τη δημιουργία Πασοκοδεξιοαναρχικής παράταξης.

- Ο Χάρης μπορεί να προσπαθεί να φτιάξει παράταξη ή να
προωθήσει τον Παπαγεωργίου, γνωρίζει όμως ότι στη συγκεκριμένη περιοχή τα εγχειρήματα ανένταχτων αριστερών, θα βρουν λίγη έως καμία απήχηση  εις τους αιώνες των αιώνων. Το πολύ-πολύ να παίξουν κανένα βρώμικο παιχνίδι τη δεύτερη Κυριακή, όπως εκείνο του 2010, με τα σχετικά ανταλλάγματα.

- Ο Χάρης γνωρίζει ότι η μοναδική περίπτωση να έχει ανοιχτές πόρτες στο Δήμο θα είναι μέσω κυρ Ηλία, καθώς όλοι οι άλλοι είτε δεν τον γουστάρουν, είτε τον έχουν πάρει χαμπάρι. Άλλωστε, είναι και ο μόνος με τον οποίο μπορεί να συνεργαστεί ή ακόμη και να συνυπάρξει προεκλογικά ή μετεκλογικά.

- Μόνη περίπτωση να περπατήσει ο κυρ Ηλίας είναι μέσω Ξύδη, κοινώς να πάρει φασόν τη Νέα Πορεία και να περιμένει πόσα λάθη θα κάνει ξανά ο Χολαργός.

-Μόνη περίπτωση να έχει τύχη παράταξη από τον Παπάγο είναι να είναι μία και μοναδική, ώστε, μήπως μαζί με τα γνωστά ανίερα αλισβερίσια, καταφέρει να ξαναεπιβληθεί έναντι του Χολαργού.

-Ποιος είναι αυτός που μπορεί να μπλοκάρει τα δαχτυλίδια του Ξύδη; Ποιος μπορεί να πάρει τη μισή Νέα Πορεία και να φύγει; Ποιος, αν κάνει παράταξη, θα κόψει τουλάχιστον στα δύο τις ψήφους του Παπάγου; Ο ΣΤΑΪΚΟΣ! Καταλάβαμε πώς και γιατί παίζεται έτσι το παιχνίδι;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...