Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Γενεθλίων συνέχεια (μέρος 1ο)

Συνηθίζεται να λέγεται ότι το Κλισιοσκόπιο ήρθε και άλλαξε τον ιντερνετικό επικοινωνιακό χάρτη της περιοχής. Πώς το κατάφερε αυτό;

Μήπως με κάποια τεράστια δημοσιογραφική ομάδα; Μήπως με περισπούδαστη έρευνα; Μήπως με ρεπορτάζ που σπάει κόκαλα; Με
κάμερες; Με συνεντεύξεις; Με αυτοψίες; Με τι;

Προφανώς, με τίποτα από τα παραπάνω. Κόντρα σε κάθε συνταγή επιτυχίας, το μόνο διαφορετικό που έκανε το Κλισιοσκόπιο ήταν να εισάγει δύο νέες αρχές, άγνωστες μέχρι σήμερα στα Μέσα της περιοχής μας.

α) Γράφει μόνο την αλήθεια.
β) Δεν θέλει τα λεφτά κανενός κερατά.

Πρωτοφανές! Ανήκουστο! Ντροπή μας! Και για να αντιληφθείτε πλήρως το επίπεδο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας της πόλης μας, δεν υπάρχει εκδότης ή όψιμος υποψήφιος Δήμαρχος που να μη μας βρίζει.

Και καλά τους εκδότες τους ξέραμε. Αυτοί οι νέοι μεγαλομανείς που θέλουν να γίνουν Δήμαρχοι με το ζόρι ή βάσει κληρονομικού χαρίσματος, αφού δεν γουστάρουν την αλήθεια και τη μη φιλαργυρία, με ποιες ακριβώς αρχές και αξίες θέλουν να μας διοικήσουν;

Γιατί ευαγγελίζονται συνεχώς την αποπομπή των παλιών και τη δημιουργία κάτι νέου; Τι να το κάνουμε το νέο, αν στηρίζεται ακριβώς στις ίδιες λογικές; Καλύτερα για πάντα... Ξύδης που ξέρουμε τα χούγια του και μπορούμε να μυριστούμε τι μας περιμένει. Δεν θέλουμε εκπλήξεις, ευχαριστούμε πολύ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...