Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Η "Εντοπιότητα". Όταν η ζωή αντιγράφει τη σάτιρα

Στην Πρωταπριλιάτικη ανάρτηση του Κλισιοσκοπίου, είχαμε επιλέξει να κάνουμε χαβαλέ ότι και καλά ο Ξύδης θα ξηλώσει το άγαλμα του Περικλή από την είσοδο της Περικλέους, επειδή τάχα βρήκε ότι είχε κατασκευαστεί και τοποθετηθεί... παράνομα.

Ήταν, άλλωστε, η εποχή που ακόμη έψαχνε, χωρίς επιτυχία, μπας και βρει τίποτα μεμπτό για τους προηγούμενους και το θέμα είχε περάσει πολύ εύκολα για πραγματικό, όπως αποδείχτηκε, αν και δεν το περιμέναμε.

Αν, όμως, κάποιος ξαναδιαβάσει την ανάρτησή μας, με την οποία αποκαλύψαμε το Πρωταπριλιάτικο αστείο, το λιγότερο θα
ανατριχιάσει.

Μπορεί να μην κατάφερε, ακόμη, να ξηλώσει το άγαλμα του Περικλή, μπόρεσε, όμως, να τον ξηλώσει από το έμβλημα του Δήμου μας. Το τι είναι χειρότερο το αφήνουμε στην κρίση σας...

Από τη στιγμή δε που ο Δήμος Χολαργού, πλέον, αντιπροσωπεύεται στον έξω κόσμο από... μισό κλαδί ελιάς και έναν... κίονα Δωρικού ρυθμού, στο μυαλό όλων μας είναι σαν να έχει ήδη ξηλωθεί το άγαλμα του Περικλή και αντικατασταθεί στη βάση του από το συγκεκριμένο κίονα, όπως φαίνεται στη σημερινή μας φωτό.

Πόσες αποδείξεις ακόμη χρειάζονται ότι πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι και η κόμπλα με το Χολαργό; Ας το έχουμε στα υπόψιν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...