Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

H... "Εντιμότητα" (μέρος 10ο)

Κυρίως κατά τις πρώτες μέρες της Κατοχής, η έπαρση βρισκόταν σε τέτοιο σημείο και η προστασία από τους προσκυνημένους εκδότες σε τέτοιο βαθμό, που η νέα Διοίκηση δεν θα έδινε λογαριασμό σε κανέναν. Όχι ότι τώρα έχουν αλλάξει πολλά, αλλά τότε ήταν τουλάχιστον αστείο να ρωτήσει ο Ξύδης το Δημοτικό Συμβούλιο αν και πώς θα "ανακαινίσει" το γραφείο του.

Αφού τους έγραψε όλους στα παλιά του τα παπούτσια, κάποιοι ρώτησαν πώς πληρώθηκε αυτή η ανακαίνιση και αν το συγκεκριμένο κονδύλι εγκρίθηκε από τον Επίτροπο.

Τότε, ο Δήμαρχος με ύφος χιλίων Καρδιναλίων ανακοίνωσε επισήμως ότι την ανακαίνιση την έκανε από την τσέπη του και μαγκιά του, κατά το
"Δήμαρχος είμαι, ό,τι θέλω κάνω".

Ο Ξύδης είπε ΨΕΜΑΤΑ σε όλους, διότι την ανακαίνιση την πλήρωσε από την τσέπη του ο γνωστός ευεργέτης του Δημάρχου, κος Μπάμπης Στάικος, μέσω του ανθρώπου του, κου Παϊτέρη!

Άλλο πληρώνω από την τσέπη μου, άλλο μου την κάνει τζάμπα ο Στάικος. Να ξέρουμε και τι λέμε, όταν θέλουμε να είμαστε Εντιμότητα και όχι Εντοπιότητα, κύριοι. Φυσικά, κανένα παραστατικό δεν υπάρχει για την ανακαίνιση και κανένας Στάικος δεν θα απολέσει την τιμιότητα και την έξωθεν καλή μαρτυρία του για να βγει και να μας διαψεύσει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...