Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Δεύτε τελευταίον ασπασμόν (μέρος 6ο)

Με το Δασκαλόπουλο βολεμένο, χωρίς καμία διάθεση αντίστασης κατά της Αρχής και τους Ενεργούς Δημότες να έχουν κλείσει τις πόρτες στους συνεργάτες του κατακτητή, οι Δεξιοί, Νομικός και Γυφτοδήμος, μόνη διέξοδο είχαν όποια τρίτη Δεξιά παράταξη εμφανιζόταν στο δρόμο τους και ως Χολαργιώτης, ο Κεχρής ήταν μονόδρομος.

Του Ξύδη το αυτί, φυσικά, δεν ίδρωσε
καθόλου. Όταν δεν δίστασε να στείλει αδιάβαστο τον μεγολοευεργέτη του, Τούτουζα, των 717 σταυρών και όλο το Πολυδωραίικο των χιλιάδων ακολούθων, δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθεί με το Νομικό που εκλέχτηκε με 42 ψήφους στον Παπάγο και 71 στο Χολαργό ή το Γυφτοδήμο που έλαβε 28 ψήφους στον Παπάγο και 54 στο Χολαργό.

Για τον ίδιο λόγο δεν ιδρώνει το αυτί και κανενός άλλου, όσο και αν προσπαθεί ο Κεχρής να πείσει για το εύρος και το βάθος της παράταξής του των δύο στελεχών των... 195 σταυρών, συνολικά.

Συνακόλουθα, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Κεχρής τσίμπησε στελέχη μόνο από τον Ξύδη, τα οποία, μάλιστα, την είχαν κάνει πριν ο ίδιος σηκώσει κεφάλι, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει ούτε μισό άνθρωπο από τους Ενεργούς Δημότες, παράταξη στην οποία βρισκόταν επί 5 χρόνια και υποτίθεται ότι μέσα στους κόλπους της είχε αναπτύξει προσωπικές σχέσεις και τον γνώριζαν όλοι πολύ καλύτερα.

Παραμένει δε άξιο απορίας τι το ήθελε πέρυσι το Συνέδριο και με ποιους ακριβώς θα ανέτρεπε κοτζάμ Νικολάου...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...