Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Όταν ο Βραχιολίδης έγλειφε το Στάικο (μέρος 10ο)

Ήθελε ο Στάικος να ακυρωθεί το ταξίδι, να στεναχωρήσει τόσον κόσμο, να τον βρίζουν όλοι, να διαλυθεί επικοινωνιακά και το έκανε επίτηδες; Όποιος το πιστεύει να πάει να κάνει παρέα με το Μάκη. Θα τον βάλουμε στην ίδια πτέρυγα.

Όταν κάποιος πάει να μας κάνει ευεργεσία, δεν μας φταίει κανείς αν το δέσουμε σκοινί-κορδόνι. Αν έρθει το δώρο έχει καλώς, αν πάλι δεν έρθει δεν
θα πεθάνουμε κιόλας.

Ψυχρά και οικονομικά τα πράγματα έχουν ως εξής: Χτες που το είπα μπορούσα ή θεωρούσα ότι μπορούσα. Σήμερα, είτε δεν μπορώ ή συνέβη κάτι ξαφνικό και δυσκολεύομαι ή το μετάνιωσα, ρε αδερφέ, για χίλιους δυο λόγους. Ιδίως όταν το ταξίδι είχε καταντήσει μετεκλογική-προεκλογική προσφορά του Ξύδη, εμείς βλέπουμε πάρα πολλούς λόγους για να ακυρωθεί.

Φυσικά, άλλος θα έλεγε ότι αν δεν τα έχω όλα έτοιμα και στα χέρια μου (εισιτήρια, ξενοδοχεία, αεροπλάνα κ.τ.λ.) δεν βγάζω άχνα, για να μην εκτεθώ. Ε δεν το έκανε και λάθος του. Αυτό όμως δεν ακυρώνει όλα τα άλλα που έχει κάνει επί τόσα χρόνια και είναι τουλάχιστον αλήτικο να τον διαγράφουν για αυτόν το λόγο, κυρίως ο Ξυδης και οι ευεργετηθέντες συντοπίτες του.

Όσο για εκείνους τους Μάκηδες που λένε ότι ο χειρισμός του ταξιδιού στο Παρίσι δεν ήταν καλό δείγμα για κάποιον που θέλει να γίνει Δήμαρχος, να τους θυμίσουμε ότι αυτοί ήταν που παρακάλαγαν το Στάικο να κατέβει για Δήμαρχος, διότι με κομμένο το φαΐ από Νικολάου και Ξύδη, έψαχναν διέξοδο για μάσα. Εμείς το λέγαμε τόσον καιρό. Όσο δεν κάνει κίνηση να κατέβει, έστω για Δημοτικός Σύμβουλος, δεν μπορούμε να τον κρίνουμε ως οτιδήποτε άλλο, παρά ως έναν ακόμη απλό πολίτη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...