Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Καλύτερα γλείψε ένα Magnum (μέρος 11ο)

Οι πρόσφατες εθνικές εκλογές και η κατρακύλα του Βύρωνα απέδειξαν ότι αν το 2006 ο κυρ Αντώνης ο μπακάλης μπορούσε να κοροϊδέψει 800 και το 2010 καμιά εξακοσαριά, το 2012 δεν του είχαν μείνει ούτε 200 βλαμμένοι, ενώ το 2014 δεν θα του μιλάει άνθρωπος.

Για δε τις επόμενες βουλευτικές, όποτε και αν γίνουν, άσχημα είναι τα μαντάτα, καθώς ο Χολαργός απέδειξε ότι δεν ξεχνά, ενώ ο Ξύδης επιβεβαίωσε ότι δεν πιάνεται φίλος και το μαύρο από τον Παπάγο προκάλεσε πολλά κλάματα στην οδό Κιλκίς.

Να θυμίσουμε ότι το συνολικό οικονομικό όφελος του κυρ Αντώνη από τη θητεία Νικολάου ξεπέρασε τα 150.000€ με το "έτσι
θέλω", με το "δεν το κουνάω απ' επαέ" και με το γνωστό νταβατζιλίκι. Μετά ήθελε να γίνει Συμπαραστάτης του Δημότη για να συνεχίσει να τρώει και στα 85 του, αλλά ο Ξύδης τον πούλησε, παρά την εκλογική προδοσία-ευεργεσία. Καλά του έκανε!

Hint: Παρατηρήστε και το εξής. Κάθε φορά που πλησιάζουν δημοτικές εκλογές, εδώ και 40 χρόνια, οι γνωστοί παραμυθατζήδες της περιοχής αρχίζουν το γνωστό τροπάρι που θέλει μία τον κυρ Αντώνη να κατεβαίνει για Δήμαρχος, μία το Βύρωνα, μία το γιο του Βύρωνα και μια τον προπάππου του. Είναι η γνωστή τακτική "δημιουργώ αόρατους αντιπάλους, ώστε να ψαρώσουν οι πραγματικοί υποψήφιοι και να αρχίσουν ή να συνεχίσουν να τα σκάνε στον Τοπικό Τύπο, διότι ξαφνικά νομίζουν ότι έμειναν πίσω και πρέπει άμεσα να εντείνουν την προβολή τους".

Φέτος, ενώ και ο καιρός και οι συνθήκες θα ευνοούσαν τέτοια πρωταπριλιάτικα σενάρια, δεν τολμάει κανείς να κάνει έστω και χαβαλέ με το συγκεκριμένο όνομα, διότι πλέον το τζάκι αυτό είναι τόσο φθαρμένο και αδύναμο που ή θα γελάσει ο κόσμος ή θα τους πάρουν όλους με τις πέτρες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πλέον, από όλους τους μεγαλομανείς της περιοχής, ο μόνος που ασχολείται με το Πολυδωραίικο είναι ο γνωστός... δεξιός κος Δασκαλόπουλος!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...