Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Προχτές, πήγαμε σε λάθος Επιτάφιο! (μέρος 1ο)

Τώρα το Πάσχα, όσο να 'ναι αυξήσαμε και εμείς την επαφή μας με τις Εκκλησίες του Δήμου μας, επισκεπτόμενοι όλες τις ενορίες και λαμβάνοντας πολλές πληροφορίες, καθώς οι άνθρωποί μας ήταν παντού.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε διάφορα νόστιμα, αλλά θα εστιάσουμε σε αυτό που μας ενοχλεί παγίως εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Έλεος, επιτέλους με την προσπάθεια
κάποιων να εκμεταλλευτούν τους Ναούς, ως χώρους μόστρας και συλλογής ψηφοφόρων. Το αυτό ισχύει και με την εξέδρα του Επιταφίου.

Τι αίσχος είναι αυτό κάθε χρόνο; Η εξέδρα είναι για τους ιερείς, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους. Άντε να ανέβει αυτός που θα μιλήσει εκ μέρους του Δήμου, άντε βαριά-βαριά και οι πρώην Δήμαρχοι. Τι θέλει και στριμώχνεται εκεί πάνω η κουτσή Μαρία και δημιουργείται κομφούζιο;

Πραγματικά, πιστεύει κανείς ότι αν σκαρφαλώσει στην εξέδρα, με κίνδυνο να πετάξει κανέναν παπά από κάτω, θα αυξήσει τις ψήφους του; Και αν το πιστεύει, ποιος βλαξ ψηφοφόρος ψηφίζει με τέτοια κριτήρια, ώστε να του το επιτρέπει να το πιστεύει; Ξεκολλάτε τα μυαλά σας και οι μεν και οι δε.

Hint: Το κορυφαίο ατυχές σκαρφάλωμα στην εξέδρα για φέτος ανήκει στον Κουκή, ο οποίος για να φαίνεται καλά-καλά πήγε και στάθηκε μπροστά από τους ιερείς! Τραγικός, όσο και η πορεία του. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...