Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Βρε, τι γίνεται στον κόσμο... (μέρος 55ο)

Οι περισσότεροι από εμάς, πριν το 2010, είχαμε ήδη ζήσει τουλάχιστον 5 νίκες του Σκούρτη και δύο του Νικολάου. Τέτοιο αίσχος δεν ξανασυνέβη ποτέ και πουθενά, ούτε καν όταν ο Σκούρτης κέρδισε με 21 ψήφους διαφορά, μετά από μια αγχωτική μάχη
που ενδεχομένως θα δικαιολογούσε κάποιους πανηγυρισμούς και μάλιστα σε τελείως διαφορετικές εποχές.

Δεν συνέβη καν όταν η Δεξιά ξαναπήρε το Δήμο το 2002, μετά από 47 ολόκληρα χρόνια στην απέξω! Μάλιστα, ο ίδιος ο Νικολάου είχε απαγορεύσει κάθε πρόκληση, κάθε γελοιότητα, κάθε χορό και πανηγύρι, μέχρι του σημείου που κατασχέθηκαν σημαίες της Νέας Δημοκρατίας, τις οποίες είχαν προσκομίσει ψηφοφόροι στο χώρο συγκέντρωσης μετά τη νίκη και έπαιξε και χοντρή παρεξήγα.

Η δικαιολογία ήταν, ότι όταν κερδίζεις στο δεύτερο γύρο, σε έχουν ψηφίσει αναπόφευκτα και δεξιοί και αριστεροί και κεντρώοι και δεν δικαιούσαι να προκαλείς στον πόνο του άλλου.

Στη δε δεύτερη νίκη του Νικολάου, η οποία μάλιστα ήρθε από την πρώτη Κυριακή, δεν ακούστηκε ούτε μισή κόρνα, ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος "πανηγύρισε" βγαίνοντας για πρώτη φορά από το γραφείο του στις 3π.μ. και πηγαίνοντας στα Everest να φάει ένα σάντουιτς... Άλλες νοοτροπίες, άλλο ήθος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...