Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΙΣΙΟΣΚΟΠΙΟ! Γιορτάζει η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! (μέρος 33ο)

Θα πει, βεβαίως, κανείς ότι δεν χρειάζεται να το φωνάξει και ότι εμμέσως το Κλισιοσκόπιο μπορεί να στρέψει κάπου την κοινή γνώμη, να διαμορφώσει απόψεις, ακόμη και να προκαλέσει καταστάσεις. Λογικό.

Είναι σαν να γράψουμε "έξω βρέχει καρέκλες". Δεν λέμε σαφώς τι πρέπει να κάνετε, αλλά είναι προφανές ότι σας λέμε "πάρτε ομπρέλα".

Ναι, ε; Από πότε;

Γιατί να μη σας λέμε να μείνετε σπίτι; Γιατί να μη σας λέμε να βάλετε αδιάβροχο ή σακούλα στο κεφάλι; Γιατί να μη σας λέμε να μαζέψετε τα απλωμένα ρούχα; Γιατί να μη σας λέμε να κλείσετε τα ανοιχτά παράθυρα; Γιατί να μη σας λέμε να μη φορέσετε
καστόρινα ρούχα και παπούτσια; Γιατί να μη σας λέμε να προσέξετε τις διακοπές ρεύματος; Γιατί να μη σας λέμε να προσέξετε με το αυτοκίνητο τις λακκούβες που δεν φαίνονται; Γιατί να μη σας λέμε να κατεβάσετε τις τέντες;

Είδατε πόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα μπορεί να σας οδηγήσει να κάνετε μία απλή φράση των 3 λέξεων; Δεν το σκεφτήκατε εξ αρχής, ε; Και ποιος θα αποφασίσει τι τελικά θα κάνετε; Εσείς και μόνο εσείς. Κανένα Κλισιοσκόπιο και κανένας άλλος κερατάς.

Η διαφορά και η επιτυχία του Κλισιοσκοπίου, αγαπητοί μας αναγνώστες, είναι μία. Ότι όταν θα γράψει ότι έξω ρίχνει καρέκλες, πράγματι βρέχει με το τουλούμι. Ενώ αν το διαβάσετε αλλού, πρώτα θα βγείτε να τσεκάρετε αν αυτό ισχύει και μετά θα πράξετε αναλόγως.

Χρόνια μας πολλά και καλά κρασά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...