Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η μεγάλη ευθύνη του Χολαργού και της Αριστεράς

Από το 1982, ως το 2002, η Αριστερά του Χολαργού κρατούσε με νύχια και με δόντια το Σκούρτη στην εξουσία.

Πότε με το μπαμπά Αποστολόπουλο, πότε με το Λινάκη, πότε με το Νικολάου, η Αριστερά ήξερε πάντα να συσπειρώνεται και στη δεύτερη Κυριακή να βγάζει ΠΑΣΟΚάρα στο Δήμο, μη και βγει δεξιός και ενδεχομένως από την πλευρά της καλά έκανε.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε το περίφημο φυλλάδιο της δεύτερης Κυριακής του 1998, το οποίο, γράφοντας απλά "Δημοκράτες του Χολαργού, δεν χαρίζουμε το Δήμο στη Δεξιά", έδωσε ξανά τη νίκη στο Σκούρτη με μόλις 26
ψήφους.

Μέχρι και ο Κουγιουμτζόπουλος είχε κοροϊδέψει τότε το συγκεκριμένο κόλπο, έχοντας πρωτοσέλιδο στην αμέσως επόμενη εφημερίδα του: "Χίτες, δωσίλογοι και ταγματασφαλίτες εναντίον συμμοριτών, κατσαπλιάδων και ΕΑΜοβουλγάρων..."! Ομολογουμένως, εμπνευσμένο.

Και ποια ήταν η... Δεξιά το 1998 που έπρεπε να χτυπηθεί τόσο βάναυσα και κάτω από τη μέση; Ο... Νικολάου! Δηλαδή ίσως ο πιο δημοκράτης Δήμαρχος που πέρασε από τον τόπο, σε σημείο ηλιθιότητας. Όλα για τους άλλους και τίποτα για τους δικούς του ανθρώπους. Μην κάνουμε καμία σύγκριση με τον Ξύδη και γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Μια ζωή και ιδίως τα τελευταία χρόνια, η Αριστερά μάς έχει σκοτίσει τα συκώτια για τη Δημοκρατία, για το φασισμό, για τη Χρυσή Αυγή, για τους Ναζιστές, για την ελευθερία κ.τ.λ. Σήμερα, μετά από 4 χρόνια Ξυδικού αυταρχισμού, όπου δεν μπορούσε κανείς ούτε να λάβει το λόγο, ο Αριστερός βρίσκεται μπροστά σε ένα δεύτερο γύρο, όπου ο κουμπάρος του Παναγιώταρου έχει ήδη πάρει 900 σταυρούς από το πουθενά, όπου έπεσε ξύλο μέσα στο εκλογικό κέντρο της Καραϊσκάκη από κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής, όπου το αλαζονικό δεξί χέρι του Ξύδη ετοιμάζεται να συνεχίσει τη νοοτροπία και το καταστροφικό έργο του ναυάρχου στο Χολαργό ή μάλλον όπου ο Ξύδης θα συνεχίσει να διοικεί πίσω από τον αχυράνθρωπο.

Και άντε παλαιότερα ο Αριστερός δεν είχε λόγο να προσέλθει στις κάλπες τη δεύτερη Κυριακή. Αυτή τη φορά, όμως, λόγω Ευρωεκλογών θα προσέλθει και θα παραπροσέλθει και ιδίως ο ψηφοφόρος του Σύριζα σκοπεύει να καταγράψει και μεγάλη νίκη.

Εμείς ένα θα πούμε. Αν και αυτήν τη φορά η Αριστερά επιλέξει τη γραμμή ΑΠΟΧΗ-ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, θα πρέπει όχι απλά να ντρέπεται, αλλά να μην τολμήσει να ξαναμιλήσει και να διαμαρτυρηθεί για τίποτα.

Προστασία της Δημοκρατίας και πόλεμος κατά του φασισμού κύριοι δεν είναι μόνο να παίρνουμε μία ντουντούκα και να πηγαίνουμε απέναντι από το Δημαρχείο να κλάψουμε όταν κάθε τρεις και λίγο μέσα μιλάει ο Άδωνις, ο Καρατζαφέρης, ο Κασιδιάρης και τα άλλα παιδιά. Υπάρχει πιο απλή και ουσιαστική λύση. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΞΑΡΧΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟ!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...