Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Επιλεκτική Δημοκρατία (μέρος 1ο)

Θυμόμαστε όλοι το χαμό που έγινε με τη Λαϊκή Συνέλευση και την άρνηση του Ξύδη να παραχωρήσει το Δημαρχείο. Υπερασπιστήκαμε δε το δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται και να εκφράζουν τις απόψεις τους ελεύθερα σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Από την άλλη, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη "δημοκρατικότητα", με την οποία αντιμετώπισε η ίδια η Λαϊκή Συνέλευση την ομιλία των
στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. στο Δημαρχείο του Χολαργού.

Ωραίος και ο Ξύδης που εκεί ήξερε να παραχωρεί τις αίθουσες του Δήμου, αλλά ακόμη πιο ωραίοι οι "Δημοκράτες" που έκαναν τα πάντα για να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Ασχέτως αν συμφωνούμε με τις πολιτικές θέσεις και των μεν και των δε, όταν μιλάμε για ελεύθερη έκφραση και δικαίωμα συνάθροισης, δεν είναι δυνατόν να τα αναγνωρίζουμε επιλεκτικά. Αντιληπτά τα επιχειρήματα για το Μνημόνιο, την εθνική προδοσία κ.τ.λ., αλλά αφού ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει μούτρα να κάνει εκδήλωση, πες τα αντεπιχειρήματά σου και άστους να τους κρίνει ο λαός. Αν υπάρχουν συμπολίτες μας που θέλουν να πάνε να τους ακούσουν, δεν μπορεί κανείς να τους το απαγορεύσει. Αν πάλι δεν πατούσε κανείς στην ομιλία και αυτό θα ήταν ηχηρότατο μήνυμα. Το να τους διαφημίζεις και να τους κάνεις και ήρωες με τη στάση σου, δεν είναι λογικό.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...