Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή του ιδιοκτήτη του Piquet

Προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής 
του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

(Εξαιρούνται τα μέλη που ψήφισαν εναντίον της προσωρινής αφαίρεσης άδειας του καταστήματός μου, τους οποίους και ευχαριστώ)

Επανέρχομαι στο γνωστό θέμα της καφετέριας

Piquet που σας έχει απασχολήσει επανειλλημένα. 

Κυρίες και Κύριοι, 

Από όσο γνωρίζω η επιτροπή σας αποτελείται από εκλεγμένους συμβούλους. Σε μία θλιβερή περίοδο για τη χώρα και την κοινωνία, έχετε υποχρέωση ως εκπρόσωποι του δοκιμαζόμενου λαού να αναλάβετε πρωτοβουλίες και να συμβάλλετε στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Αυτό φυσικά προϋποθέτει βούληση, θάρρος και ανάληψη ευθύνης. Προϋποθέτει να μπορείτε να νιώσετε τον πόνο και τον κόπο του μικρού επιχειρηματία και της ωρομίσθιας σερβιτόρας. Προϋποθέτει να έχετε κρίση και συνείδηση ώστε στις αποφάσεις σας να επικρατεί η λογική και η προώθηση και προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Να γνωρίζετε την ουσία του νόμου, του συντάγματος και έννοιες -απαξιωμένες πλέον- όπως «τεκμήριο αθωώτητας». Να καταλαβαίνετε και να προστατεύετε τους πολίτες από την κατάχρηση εξουσίας κάθε ανεκπαίδευτου αστυνομικού, που δυστυχώς μπορεί να επηρεάσει τις ζωές πολλών οικογενειών. 


Διότι όταν η άδεια μουσικής μιας καφετέριας λήγει στις 12 τα μεσάνυκτα είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και αδιανόητο να λαμβάνετε υπ’ όψιν σας βεβαιώσεις παραβάσεων στις 23:40 και στις 00:05 και όταν η μισή Ελλάδα -κι εσείς οι ίδιοι πιθανότατα- διασκεδάζει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με μουσική (προφανώς), εσείς να προχωρείτε σε 10ήμερη αφαίρεση άδειας μιας επιχείρησης γι’ αυτούς τους λόγους. 
Εδώ κι ένα χρόνο έχετε αναλάβει την προστασία της ποιότητας ζωής των δημοτών Παπάγου-Χολαργού. Ούτε ένας από εσάς δεν ήρθε μία φορά στην καφετέρια να διαπιστώσει ο ίδιος τι συμβαίνει επιτέλους στο Piquet. Δεν είναι δουλειά σας… Το πού διασκεδάζουν τα παιδιά σας δε σας αφορά. Σας πληροφορώ ότι δεκάδες γονείς μου δίνουν συγχαρητήρια στο δρόμο για την ποιότητα του καταστήματος και ζητάνε να εργαστούν τα παιδιά τους στην επιχείρηση. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία για εσάς. Σημασία έχει ό,τι λέει οποιοσδήποτε μπάτσος που βαριέται να βγει από το περιπολικό, βαριέται να διαβάσει τους όρους μίας άδειας, ή να κοιτάξει το ρολόι του, ή να σκεφτεί ότι είναι πρωτοχρονιά. 


Κι εσείς επικροτείτε από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, που απέχει 150 μέτρα από το κατάστημα και αποφασίζετε να τιμωρηθεί ο «ένοχος». Να χρεοκοπήσει άλλο ένα μαγαζί και να βρεθούν άλλοι 10 εργαζόμενοι στο δρόμο. Γιατί είστε σε δέσμια αρμοδιότητα και φοβάστε μην παραβείτε το «καθήκον σας». Σε παρόμοια δέσμια αρμοδιότητα βρίσκονταν οι «εγκέφαλοι» που έκοψαν πρόσφατα το ρεύμα σε αυτούς που δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ και τους άφησαν να παγώσουν.

Το θάρρος και η συνείδηση κάνει τους ανθρώπους και τους δημόσιους άντρες να ξεχωρίζουν. Αυτή είναι η παρακμή και η ντροπή όλης της Ελλάδας σε μικρογραφία. 

Συγχαρητήρια.

Υ.Γ. Περάστε έστω και τώρα να δείτε την όμορφη εικόνα που δημιουργήσατε. 
Ευριπίδου 11.

Γιώργος Τζαβάρας
Ιδιοκτήτης - Συνταξιούχος Καθηγητής Πανεπιστημίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...