Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Πού θα πάει ο φτωχός το παιδί του; (μέρος 2ο)

Ο Χολαργός δεν είναι μία περιοχή που δομείται και αρχίζει να κατοικείται σήμερα, ώστε να μπορεί και ο επαγγελματίας να επιλέξει σε ποιους τομείς θα δραστηριοποιηθεί και αυτό η κάθε Δημοτική Αρχή πρέπει να το λαμβάνει υπόψιν της.

Όπως, επίσης, πρέπει να λάβει υπόψιν της ότι δεν είναι όλοι οι Χολαργιώτες Δημόσιοι
Υπάλληλοι, και το πόσους extra φτωχούς θέλει να δημιουργήσει, βοηθώντας τους υπάρχοντες. Από την άλλη δεν μπορείς να αφήσεις τον άλλο να πεθάνει για να μην φτωχύνεις από λίγο όλους τους άλλους. Άρα πού θα πάει ο φτωχός του παιδί του;

Μία λύση βλέπουμε εμείς, υπό τις παρούσες συνθήκες. Ο Δήμος μπορεί κάλλιστα να επεκταθεί σε τομείς όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Όσον αφορά στον αθλητισμό για παράδειγμα υπάρχουν καμιά 500αριά αθλήματα για τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργηθούν Δημοτικά Τμήματα, χωρίς να πληγεί κανείς.

Θα πει κάποιος, τώρα, άρα ούτε Κοινωνικό Παντοπωλείο πρέπει να δημιουργηθεί για να μην πληγούν τα super market και τα μπακάλικα. Συνεπώς, η λύση πάλι είναι μία. Πρώτον, δεν πας να ανοίξεις Δημοτικό οτιδήποτε ακριβώς πάνω ή δίπλα στο ιδιωτικό και δεύτερον, θέτεις ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ κοινωνικά κριτήρια, ώστε να έχουν πρόσβαση αυτοί που πραγματικά το έχουν ανάγκη και έτσι, ουδείς θα μπορεί να σε κατηγορήσει.

Η Διοίκηση Ξύδη, βέβαια, δεν χάλασε καν τόση ώρα, όση εσείς διαβάζετε για να τα σκεφτεί όλα αυτά, μιας και ο πραγματικός σκοπός της δεν ήταν αυτός που έλεγε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...