Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Τίποτα, μα, τίποτα, δεν είναι όπως φαίνεται

Ας επιστρέψουμε στο φαινομενικά ακίνδυνο θέμα με το "λάθος" στη Διαύγεια, σχετικά με το έργο "Παροχή Υπηρεσιών για Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Συγκροτημάτων" και ας μπούμε στην ουσία του.

1) Δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να σπάσει σε δύο διαφορετικά έργα, ένα για τα σχολικά κτίρια του Χολαργού και ένα για εκείνα του Παπάγου. Εκτός και αν ο Δήμος είναι ενιαίος
μόνο στο μυαλό κάποιων Χολαργιωτών που ψήφισαν Ξύδη.

2) Αφού, αδικαιολογήτως, κατατμήθηκε το έργο, προέκυψαν δύο απευθείας αναθέσεις, συνολικής αξίας €49.200. Γιατί έγινε αυτό; Διότι το χρηματικό όριο της απευθείας ανάθεσης, περιορίζεται στα €24.600, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

3) Μετά την παρέμβαση Κεχρή και το μάλε βράσε που ακολούθησε, τα ποσά μεταβλήθηκαν. Παρέμεινε το €24.600 για τα σχολεία του Παπάγου και μειώθηκε (!) στα €20.910 το ποσό για το Χολαργό για να μην ξεχνάμε και τις υπέρ Παπάγου συνήθειές μας. Μπράβο, τώρα σωθήκαμε.

Πάμε παρακάτω, για να δείτε πόσο βαθιά νυχτωμένοι ήμασταν όλοι και πόσο απληροφόρητους μας αφήνουν τα τοπικά ΜΜΕ που μέχρι τις εκλογές στηλίτευαν ως και το φτέρνισμα κάποιων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...