Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Πώς αποφεύγονται οι λαμογιές σε ένα Δήμο

Αυτό είναι το πιο δύσκολο απ' όλα και δεν εξαρτάται από τους Διοικούντες, αλλά από τους ψηφοφόρους. Η συνταγή είναι απλή, αλλά, όπως αποδεικνύεται, απίστευτα απίθανο να εφαρμοστεί, εξ ου και όσα τραβούν οι Έλληνες, σήμερα:

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΟΠΟΙΟΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΠΙΟ ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ
ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ.

Έχουμε να κάνουμε με την αιώνια υποκρισία του Έλληνα ψηφοφόρου. Τον πολιτικό τον θέλει τίμιο όσον αφορά στη διαχείριση του Δημοσίου χρήματος, αλλά, συγχρόνως, απίστευτα διεφθαρμένο, ώστε να πετύχει τον παράνομο διορισμό ή το απίστευτο ρουσφέτι.

Ας αποφασίσουμε, επιτέλους, τι θέλουμε. Δεν είναι δυνατόν να απαιτούμε από τους πολιτικούς να είναι λαμόγια κατά το δικό μας δοκούν. Δεν γίνεται η διαφθορά του πολιτικού να ξεκινά ή να σταματά εκεί που αρχίζει ή τελειώνει το προσωπικό ή το κοινό μας συμφέρον.

Δηλαδή, ο πολιτικός είναι καλός όταν μας βολεύει παρανόμως, αλλά μόλις βάλει το δάχτυλο στο μέλι γίνεται κακός; Μα για αυτό τον ψήφισες. Για να είναι ικανός για μεγάλες παρανομίες. Δηλαδή, θα είναι παράνομος από τη φύση του την ώρα που σε "φτιάχνει" και μόλις απομακρυνθείς θα πατήσει ένα κουμπί και θα γίνει τίμιος και νόμιμος; Ας σοβαρευτούμε, επιτέλους.

Hint: Παρατηρήστε τη σειρά εκλογής στο 99% των ελληνικών ψηφοδελτίων και κλάψτε. Οι ψήφοι είναι απολύτως ανάλογοι με το βαθμό διαφθοράς των υποψηφίων. Μετά, ας μην έχουμε απορίες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...