Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Πώς υπολογίζει ο Τσοχαλής τα χρέη του πρώην Δήμου Χολαργού

"Εφτά τόσο και δύο τόσο, μάς κάνουν δέκα. Συν δυόμιση οι τόκοι, συν δωδεκάμισι τα...τοκοχρεωλύσια, ίσον εικοσιπέντε! Δήμαρχε, Δήμαρχε, εύρηκα, εύρηκα! Επιτέλους, ξανά έχουμε μούτρα να κυκλοφορήσουμε στην κοινωνία".

Πάμε στα πολύπλοκα:
1) Τα 2,5 εκατομμύρια είναι υποχρεώσεις σε προμηθευτές και δεν είναι δυνατόν να υπολογίζονται ως δάνεια, άρα με τόκους. Μόνον όσοι έχουν κινηθεί δικαστικά, δηλαδή ελάχιστοι, μπορούν να αξιώσουν τόκους υπερημερίας.

2) Τα 7 εκατομμύρια δάνεια, δεν έχουν ληφθεί από
τράπεζες, αλλά συντριπτικά από το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων. Συνεπώς, οι τόκοι και ο τρόπος υπολογισμού αυτών, είναι τελείως διαφορετικός. Όσοι έχουν πάρει αντίστοιχο δάνειο καταλαβαίνουν πόσο μεγάλη είναι η διαφορά, από το να πας να δανειστείς π.χ. από τη Eurobank...

3) Τα 7 εκατομμύρια δάνεια, δεν έχουν όλα τον ίδιο χρόνο αποπληρωμής, ώστε να υπολογίζεις τοκοχρεολύσια για όλα μαζί μέχρι το 2025. Άλλα λήγουν φέτος, άλλα του χρόνου, άλλα του παραχρόνου και άλλα το 3765 μ.Χ. Βγες και πες ότι το, 2014, ο Δήμος θα έχει σχεδόν μηδενική τοκοχρεολυτική δόση και άσε την άστοχη κατασκευή εντυπώσεων. Βγες και πες ότι σήμερα έχουμε Μάρτιο του 2012 και έχουμε σχεδόν ξεχρεώσει, ενώ το έργο έχει γίνει, είναι εκεί γύρω μας και απλά ο Ξύδης είναι ανίκανος ή δεν θέλει να το αξιοποιήσει. Βγες και πες ότι έλεγες ΨΕΜΜΑΤΑ όταν διατυμπάνιζες ότι οι Ενεργοί Δημότες έχουν χαντακώσει 17 επερχόμενες γενιές Χολαργιωτών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...