Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Το Κλισιοσκόπιο 1° στην Ελλάδα! (μέρος 4ο)

Το Κλισιοσκόπιο απέδειξε πολύ γρήγορα το ψέμα και την υποκρισία που κυριαρχεί στην περιοχή μας και κατέστησε σαφές ότι δεν θα ανεχτεί πια κανέναν τοπικό νταβά, αλλάζοντας τα δεδομένα. Ήταν το πρώτο που μίλησε με αποδείξεις και επιχειρήματα. Ήταν το πρώτο που ανέδειξε την ανικανότητα και τα σκάνδαλα της Διοίκησης Ξύδη, η οποία μέχρι τότε παρουσιαζόταν ως ο Επίγειος Παράδεισος.

Έκτοτε, ω του θαύματος, άρχισαν και οι υπόλοιποι να ψελλίζουν δειλά-δειλά ενάντια στην καθεστικία τάξη. Προσέλεβαν δημοσιογράφους, άρχισαν τα ρεπορτάζ και φυσικά, άρχισαν να τρώγονται μεταξύ τους, καθώς πλέον υπάρχει διακύβευμα και δεν μπορούν να εμφανίζονται όλοι ίδιοι. Στο δε κίνδυνο να τους αφήσουμε έρμαιο της ανυπαρξίας, του ξεμπροστιάσματος και της απαξίωσής τους, έβαλαν
λυτούς και δεμένους να ανεβάσουν την αναγνωσιμότητα των Μέσων τους. Δεν πειράζει, μόνοι μας και όλοι τους, αλλιώς δεν έχει γούστο.

Ακόμη και στις πολιτικές εξελίξεις, το Κλισιοσκόπιο διαμόρφωσε στάσεις και πορείες. Ο Χάρης έκοψε τις αηδίες με τους Ξυδικούς και άρχισε να ψάχνεται στα ενδότερα του ιδεολογικού του χώρου. Ο Μάκης τα ξαναβρήκε με το Νικολάου και μη σας μπερδεύουν τα της μήνυσης. Αυτή ήταν αυτεπάγγελτη από τον Εισαγγελέα και προέρχεται από τα βάθη της ιστορίας, καθώς, σήμερα, ο Νικολάου δεν θυμάται καν γιατί είχε κινήσει τη διαδικασία. Οι Ξυδικοί άρχισαν να αντιδρούν και να χτυπιούνται μεταξύ τους. Οι πρώην Ξυδικοί, το ίδιο. Η έννοια "προδότες" πλέον βρίσκεται στα χείλη όλων και ας την απεύφευγαν πολλοί, μέχρι πρότινος. Ο Κεχρής πλακώθηκε με τον Τίγκα και το ανίερο παρεάκι με τον Αυγουρόπουλο ανήκει στις μαύρες σελίδες της τοπικής μας ιστορίας. Κάτι καραγκιόζηδες που τολμούσαν να σκέφτονται ότι μπορεί και να κατέβουν για Δήμαρχοι, άφησαν τις σκέψεις στην άκρη και ξανάρχισαν να σκέφτονται να ασχοληθούν με την οικογένειά τους, αυτήν τη φορά στα αλήθεια.

Πόσες ακόμη κωλοτούμπες έχουν να δουν τα μάτια μας και πόσα ισάριθμα ξεκουκουλώματα θα περάσουν από τα πληκτρολόγιά μας...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...