Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Καραμανέας vs Παϊτέρης (ναι, τσακώθηκε και με αυτόν) μέρος 2ο

Θα πει, τώρα, κάποιος αφελής: "Μα γιατί είναι εκβιασμός και δεν είναι μία απλή επιχειρηματική πρόταση ή μία λογική προεκλογική συνεργασία;".

Όταν πας επιχειρηματικά, βγάζεις έναν τιμοκατάλογο και λες: Τόσο η σελίδα, τόσο το εξώφυλλο, τόσο το οπισθόφυλλο κ.τ.λ. και μετά περιμένεις τις καταχωρήσεις από τον αντισυμβαλλόμενο. Αντίθετα, όταν λες "δώσε μου Χ ποσό για να σε παίζω ως εφημερίδα, κοινώς εξαγόρασε την άποψη και τη συνείδησή μου, μπας και βγεις Δήμαρχος και αν δεν το κάνεις θα υποστείς τις συνέπειες ή θα βρω έναν άλλον να με εξαγοράσει ως σύνολο", τότε είναι
φτηνός εκβιασμός.

Παράλληλα, όταν το παίζεις "ανεξάρτητη τοπική εφημερίδα" που υποτίθεται ότι γράφει την αλήθεια και ενημερώνει τον κόσμο αντικειμενικά, δεν είναι δυνατόν να παραδέχεσαι ότι με κάποιο συγκεκριμένο ποσό, αυτομάτως ο κάθε Στάικος θα γίνει ο Θεός και ο σωτήρας μας, ενώ όλοι οι άλλοι θα είναι για τα μπάζα.

Άλλο οι καταχωρήσεις-διαφημίσεις που υπάρχουν σε ένα έντυπο και άλλο η άποψη, η θέση, η πρόταση της εφημερίδας. Αν θέλουν, όλοι αυτοί οι κύριοι, να παίξουν καθαρά και τίμια, ας πουν: "Βάζουμε πωλητήριο στην αντικειμενικότητά μας, την οποία κοστολογούμε Χ χιλιάδες €. Ανοίξαμε τα πόδια και σας περιμένουμε!". Μόνο έτσι είναι σωστή και νόμιμη η πορνεία. Δηλωμένη! Αλλιώς, στο κρυφό και στο μουλωχτό, κινδυνεύει ο πελάτης να κολλήσει κανά AIDS...

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, μετά την άρνηση Στάικου, ο Καραμανέας θεώρησε υπεύθυνο τον Παϊτέρη, τον οποίο χαρακτήρισε άχρηστο να του κλείσει αυτήν την "απλούστατη" συμφωνία και έτσι πλακώθηκαν πολύ άσχημα και έκοψαν και την καλημέρα. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι, όταν παίζει χρήμα, ο Πέτρος θολώνει, τρελαίνεται και όποιον πάρει ο Χάρος, εξ ου και οι άπειρες χαζομάρες που έχει κάνει, ανά τους αιώνες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...